Прочитај ми чланак

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Србија – Хрватска већ у четвртфиналу?

0

Класик европске кошарке, дуел између Србије и Хрватске, могао би да буде одигран већ у четвртфиналу Олимпијских игара, али је потребно да се поклопе неке коцкице.

srbija hrvatska kosarka 34

Победа у четвртфиналу донела би нам вероватно нови дуел са Aустралијом у полуфиналу.

Оно што је готово извесно је да ће Србија заузети четврто место у групи A чак и да изгуби обе утакмице које јој предстоје. Пораз од СAД укалкулисали су сви и пре доласка на Олимпијске игре, али чак и да “орлови” изгубе од Кине (до 20 разлике) биће четврти у групи, под условом да Француске не изгуби од Венецуеле (што је мало вероватно).

У групи Б ситуација је нешто компликованија, а да би дошло до сусрета између Србије и Хрватске комшије морају да се домогну првог места. Тој позицији су ближе после вечерашње победе против Бразила (80:76), али им је и поред тога потребно да у преостала два меча упишу тријумфе. Против Нигерије победа је готово извесна, а о првом месту у групи вероватно ће одлучити дуел са Литванијом у последњем колу.

Нема сумње да у нашој селекцији нико не би имао ништа против да у четвртфиналу играју против Хрвата који су у досадашњој историји дуела са Србијом уписали само једну победу и то у припремном мечу, односно за сада немају тријумф против “орлова” на званичним такмичењима.