• Почетна
  • СПОРТ
  • Огласио се и Партизан: „Признајемо, Црвена звезда је наша филијала“
Прочитај ми чланак

Огласио се и Партизан: „Признајемо, Црвена звезда је наша филијала“

0

Partizan851

Поводом оптужби и саопштења која стижу из редова Црвене звезде, истим се огласио и Партизан.

„На црвено-белој половини Топчидерског брда ништа ново. Мењају се председници, управе, тренери, играчи, али саопштења остају. Остаје иста и њихова садржина – Караџић, филијале, судије, претње, мање или више скривени притисци, итд. Некад давно у једном домаћем филму рече муж жени: „Имаш мали фонд речи, али велики број обртаја“.

И у црвено-белим редовима обрћу стално једно те исто да би доказали да су сви сем њих криви за свеопште унесрећење српског народа чињеницом да је ФК „Црвена звезда“ последњи пут била шампион своје земље када је добар део суперлигашких играча био у пионирима, неки и у петлићима.

Новина је, додуше, брзина сачињавања и издавања памфлета, на којој би позавидео и Јусеин Болт, а очигледно је и да су црвено-бели набавили неку софистицирану опрему која им помаже да на туђим теренима и туђим утакмицама експресно утврђују да ли је лопта погодила играча у руку или раме, да ли је прешла гол линију или не и томе слично. Предлажемо им да то „соколово око“ патентирају код ФИФА и УЕФА, можда ће то бити извор прихода за санацију српског фудбала.

Бесмислено би било описивати бесмислице које наш ривал износи у свом тексту. Они једноставно не могу да спортски поднесу било који успех Партизана, па им смета када нам неко честита, уручи пехар, пружи руку … Обзиром да су нам последњу титулу честитали, између осталих, и председници Реала и Бајерна предлажемо им да уруче званичан протест амбасадама Шпаније и Немачке. Замислите какав је то анти-српски гест, честитати титулу Партизану!

Кажу црвено-бели да су до сада ћутали. Да ли то значи да ће убудуће издавати саопштења сваког сата? Било је ћутања претходних сезона, али у којим случајевима? Ћутало се код бројних судијских грешака у корист ФК „Црвена звезда“, само у првој половини ове године списак је подугачак. Ћутало се и када је један клуб против црвено-белих извео резервни тим, само три дана пошто је против Партизана наступио у најјачем. Не знамо зашто су други ћутали, а ми смо се определили да причамо на терену. Причаћемо тамо и даље, али морамо вечитом ривалу да поручимо да им скривалица по методу „држите лопова“ више не пролази ни код најострашћенијих навијача.

Морамо да поштено признамо једну оптужбу. Имали смо претходних сезона „филијалу“. То је била ФК „Црвена звезда“ коју смо побеђивали увек када је то било потребно и одлучујуће за коначни исход првенства. Да ли су због тога претходна првенства нерегуларна?

Садржином текста произашлог из црвено-беле пропагандне лабораторије нека се баве други, ми желимо да укажемо на оно најбитније, а то су циљеви. Они су:

– Пре него што је првенство почело заплашити све и свакога ко неће да прихвати да се српски народ и држава спашавају тако што ће ФК „Црвена звезда“ освојити титулу;

– За сваки случај у првом колу прогласити првенство нерегуларним јер ко зна, можда омражени ривал поново буде првак;

– Јуришати на фудбалске органе и институције све док се тамо не поставе личности које ће бити у функцији „највећег српског бренда“;

– Запретити судијама и свим осталим званичницима да у свакој прилици доносе одлуке које одговарају ФК „Црвена звезда“;

– Запретити осталим клубовима да и не покушавају да омету црвено-беле у остваривању циљева, а највећег ривала непрестано вређати, омаловажати и ометати;

– Учинити све да се првенство не реши квалитетом игара и играчког кадра, већ другим „квалитетима“.

Циљеви су јасни, методи опасни, а срећна околност је што су познати и препознатљиви. Српски фудбал, клубови, такмичарски органи имали су и имаће снаге да овом јуришу одоле.“, наводи се у саопштењу ФК Партизан.