Прочитај ми чланак

ОДАБРАО КОСОВО УМЕСТО ЦГ, САВИЋЕВИЋ ПОЛУДЕО Нашао се дечко паметан, тј. његов отац

0

Један је изабрао Србију испред националног тима нашег југозападног суседа

Дејан Савићевић дао је новогодишњи интервју за црногорске медије, а најјаче од свега што је рекао односи се на голмана Нотингем Фореста на позајмици из Манчестер Ситија – Аријанета Мурића.

Он се осврнуо на случајеве играча који су одбили да играју за Црну Гору, већ су изабрали Србију, али и неке друге „земље“.

– Имате пример младог Андрије Радуловића из Звезде. Дечко је отишао да игра за Србију, а мене питају људи да ли је могуће да ваља Србији, а Црној Гори не ваља. Њега је двапут звао бивши селектор, није се одазвао, а потом је прихватио понуду Србије. Аријанет Мурић нам је тражио да брани за А селекцију. Нашао се дечко паметан, односно његов отац, а није бранио у клубу… Па какав би однос према другим голманима био да смо му изашли у сусрет? – упитао се Савићевић.

Према његовим речима, одлука ФСЦГ да од следеће сезоне повећа квоту играча млађих од 21 године који ће морати да буду у тиму клубова у националном шампионату треба да произведе домино ефекат, да подмлади лигу и натера клубове да размишљају другачије.

– Клубови не схватају, па и много тренери, вероватно под притиском резултата или људи из клуба, али ће морати да схвате. Уз поштовање према старијима, они нису будућност. Немам ништа против њих, али је боље да у Првој лиги играју клинци него играчи од по 36, 37 година – истакао је Савићевић, а преносе Вијести.