Прочитај ми чланак

НОВИ ДЕТАЉИ – Напад на фудбалере планиран, постоји потврда!

0

Свет је још увек у шоку због синоћних дешавања у Дортмунду, а полиција је јутрос изашла са новим детаљима пред медије и открила забрињавајуће податке.

Нешто више од дванаест сати прошло је од јучерашњег инцидента у Дортмунду у којем је клупски аутобус Борусије нападнут експлозивним средствима.

Foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner

Само захваљујући чињеници да клупски аутобус поседује ојачана стакла нико од фудбалера није задобио повреде опасне по живот, а најгоре је прошао Марк Бартра који је ноћас оперисан.

Најновија информација везана за здравствено стање шпанског фудбалера гласи да је Марку Бартри оперисана рука, а његов статус се у међувремену променио од „лакше повређеног“ на „теже повређен“.

Полицијски званичници јутрос су говорили пред новинарима и открили нове детаље везане за јучерашњи напад на аутобус Борусије из Дортмунда.

Како наводе западни медији, саопштено је да нема никакве дилеме око тога да је напад на аутобус био планиран, што доказује и постојање писма у којем је преузета одговорност за напад!

„Полазимо са становишта да је аутобус био циљана мета. Јаке полицијске снаге су укључене у истрагу. Пси за откривање експлозива су изведени на терен, а област се претражује из ваздуха“ навео је начелник полиције Грегор Ланге.

Према првим информацијама које су синоћ стигле из Дортмунда аутобус са играчима и стручним штабом који се кретао ка стадиону „Вестфален“ погођен је са три ескплозивне направе.

Полицијски званичници пронашли су и писмо у којем се наводно налазе детаљи везани за то ко преузима одговорност за овај стравичан акт, али на конференцји за штампу Грегор Ланге није желео о детаљима јер је истрага у току.

Утакмица четвртфинала Лиге шампиона између Борусије из Дортмунда и Монака биће одиграна вечерас од 18.45, премда никоме није јасно како ће фудбалери домаћег тима на терен после свега што се догодило.

Председник УЕФА Александар Чеферин огласио се поводом инцидента и изразио дубоку забринутост због онога што се догодило. ФИФА је такође издала саопштење у којем се наводи да је фудбалски свет уз Борусију из Дортмунда.