Прочитај ми чланак

Новака провоцирали: Шта кажеш на овације за вакцину? ВИДЕО

0

Први дан Вимблдона обележили су аплаузи Сари Гилберт, која је предводила тим оксфордских научника у стварању вакцине Астра Зенека.

Указано јој је поштовање пре меча Новака Ђоковића, који је са 3-1 победио Џека Дрејпера, а било је и снисходљивих коментара да је лоше играо први сет због аплауза вакцини.

Имао је Новак 25 ас поена, волеј га је служио, па је један новинар поставио питање о овом статистичком податку, а онда је замолио Новака да прокоментарише и овације Сари, и то је већ било прво питање на конференцији после меча.

„Мислим да сам имао један од најбољих серверских мечева икада на било којој подлози. Мислим да сам изједначио неки рекорд из ове или прошле године у Аустралији, неко ми је то рекао. Такође сам имао 25 асова у четири сета. Да, не могу бити задовољнији сервисом на трави, која је најбржа подлога и много се брзих поена може добити на првом сервису. Играо је добро Џек, борио се, ово је била јединствена прилика за њега да игра на Централном терену Вимблдона, добар је био, имао је брејк шансе да се врати у меч, ја сам у неким моментима ухваћен у спавању, тражио сам свој ритам и рад ногу на трави, било је мало клизаво због крова, али задовољан сам игром у остала три сета“, рекао је Новак о игри.

Када је у питању Сара Гилберт, признао је да не зна о коме се ради.

„Што се тиче другог питања, не знам на кога алудирате. Чули смо овације, када смо излазили на терен, али не знам коме су били упућени, да будем искрен“, рекао је Ђоковић.