Прочитај ми чланак

Новак: Србија највећа мотивација

0

Novak-Djokovic-Wallpapers-5(Б92)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да му је чињеница да игра за Србију била велики мотив да упркос повреди настави да игра са Семом Кверијем.

 

Ђоковић је искренуо зглоб у трећем гему дуела са Кверијем, а на крају је славио са 6:4, 6:7, 6:1, 6:0 и тако одвео наш тим у полуфинале у којем ће играти са Канадом:

„Мислим да ми не треба већи мотив од чињенице да играм за Србију. У оваквим приликама сваки члан нашег тима даје свој максимум. У првих сат времена после повреде нисам знао колико је она озбиљна и да ли ће стање бити довољно добро да наставим да играм. Та мотивација када играм за Србију и за тим и за навијаче дала ми је снагу да идем даље“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је појаснио и како се осећао током првих неколико гемова после повреде.

„Тешко је размишљати о томе што се догодио. Био сам само усресређен на тај тренутак, мислио сам о наредном поену и начину играња против противника. Трудио сам се да не размишљам о томе шта ми се десило, али је подсвест врло јако и природно је имати несигурност да ли ћу моћи да издржим. То су све мисли које су ми пролазиле кроз главу. О томе сам размишљао у првих сат времена, а онда су лекови и подршка тима почели да делују“, нагласио је први рекет света.

Српски тенисер се посебно захвалио навијачима који су дошли да бодре наш тим у Бојсију.

„Наши навијачи који живе овде и они који су дошли из Србије су били фантастични и јако смо им захвални јер смо свесни колико је њихова улога важна и може да промени ток меча. Било је ово једно стварно лепо искуство, хтео бих свима да се захвалим, знам колико су скупе авио карте, улазнице и смештај, то је велики трошак, и зато смо покушали да проведемо време са њима када се сретнемо и надам се да ће им ова победа донети осмех на лице“, истакао је Ђоковић.