Прочитај ми чланак

Новак се расплакао због повређеног зглоба (Видео)

0

nole_povreda

(Вечерње новости)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да не зна колико је тешка повреда зглоба коју је зарадио на мечу Дејвис купа против Сема Кверија, али да се нада да ће ипак моћи да заигра на Мастерсу у Монте Карлу.

– Каква год да је повреда извесно је да сам избегао највиши и најтежи степен истегнућа. Сигурно је да зглоб није оштећен, преостаје да видимо колика је озбиљност и да проценим могу ли да будем спреман за Монте Карло. Иде сезона на шљаци на којој сам одрастао, видећу како се будем осећао и потребно је да донесем мудру одлука. Волео бих да играм у Монте Карлу, тамо живим и волим да играм на том турниру, али видећемо колико је то реално. До Ролан Гароса има још много времена и сигурно је да ту нема дилеме и да ћу бити спреман – рекао је Ђоковић на конференцији за медије после пласмана Србије у полуфинале Дејвис купа.

Он је поновио да без обзира на болове ниједног тренутка није размишљао да преда меч против Кверија.

– Не треба већи мотив од играња за Србију, ретке су прилике и зато сваки члан нашег тима даје максимум. Меч је био чудан, већ у трећем гему сам изврнуо зглоб, у наредних сат времена нисам знао да ли ћи моћи да наставим, али мотивација и инспирација кад играм за Србију, тим, колеге, селектор, навијачи у Арени, у Србији, ментално су утицали на мене да наставим даље и стиснем зубе. Покушавао сам само да мислим о наредном поену, тактици, противнику, да потискујем бол и нд размишљам о повреди. Али, то је готово немогуће, подсвест је јака и природно је да човек мисли о томе, размишља да ли може да се ослони на ногу и зато сам првих сат времена био опрезан, а после су лекови учинили своје – навео је Ђоковић.

Први рекет планете је поручио да изузетно цени Канађане, ривала у полуфиналу, али да верује у српски тријумф.

– Раонић један од најперспективнијих играча на туру, има изузетно снажан сервис и користи то као своју велику предност. Нестор је стуб репрезентације, чини ми се да се такмичи онолико колико ја имам година, има много искуства, али ми имамо Зикија који га добро познаје. Доста добро познајемо и Данчевића, још једног нашег дечка, ту је Поспешек, пореклом Пољак. Надам се ће повести бар једног Канађанина – поручио је Ђоковић.

Полуфинални дуел Дејвис купа између Србије и Канаде играће се од 13. до 15. септембра у Београдској арени.