Прочитај ми чланак

Новак неће моћи да брани титулу у Аустралији?!

0

Власти Аустралије су донеле одлуку да забране улазак страним држављанима и напуштање континента до 2022. године, што директно утиче и на Аустралијан опен, заказан за јануар наредне године.

То би значило и да најбољи тенисер света Новак Ђоковић неће бити у могућности да брани титулу шампиона првог Гренд слем турнира у сезони.

Први човек аустралијског тениса Крег Тили упутио је властима упозорење да турнир неће моћи да се одржи са оваквим правилима на снази.

“Не може да се догоди да тенисер буде заглављен у карантину 14 дана, а да онда игра турнир. То не можете да очекујете од њих”, навео је Тили.

Како је истакао неопходно је да ствари буду разјашњене у наредном периоду.

“Морамо знати следеће у наредне две седмице, највише месец дана – да ли ће се границе отворити и да ли ћемо моћи да организујемо турнире у више градова. Ако то не буде могуће, мораћемо да размислимо о разним сценаријима”, каже Тили.

Уз Гренд слем турнир, под знаком питања је и одржавање других турнира, попут такмичења у Аделејду и Окленду, који су традиционална увертира за Аустралијан опен.

Једино решење у овом случају је да спортисти буду изузетак и да им се омогући долазак у Аустралију, те смештање у “мехур”, али није извесно да ће то бити случај.

Почетак Аустралијан опена је заказан за 18. јануар, а требало би да траје до 31. јануара.