Прочитај ми чланак

НОВАК ЂОКОВИЋ: Политички систем не функционише у Србији, као и у многим другим земљама

0

novak pehar

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да не види себе као политичара у будућности, али не затвара потпуно врата тој могућности.

По завршетку Новакове најбоље сезоне, после тријумфа на завршном Мастерсу сезоне у Лондону, један новинар је српском тенисеру рекао: „Ти си сјајан амбасадор своје земље. Срби те обожавају, а неке мисле да би у будућности могао да будеш њихов премијер“, а Новак га је шаљиво прекинуо рекавши: „A не председник? (смех)“.

Српски тенисер је потом истакао да је поносан што може да представља своју земљу и да осећа велику одговорност због тога.

„Покушавам да представљам своју земљу на најбољи могући начин, кроз своју професију, кроз спорт. Тенис је глобалан спорт, тако да добијам велику пажњу. То што могу да представљам себе и своју породицу, али и своју земљу, јесте права привилегија, посебно јер је Србија у последње три-четири деценије прошла кроз многе ратове и проблеме. Покушавам да покажем лепу страну онога што Србија и мој народ представљају. Осећам њихову љубав и подршку и због тога и велику одговорност“, истакао је Новак.

Новак је потом истакао да у овом тренутку себе не види као политичара, већ да верује да много више за Србију може да учини тиме што се неће мешати у политику.

„Верујем да могу да урадим више за своју земљу тиме што се нећу мешати у политику, кроз свој рад, Фондацију и многе друге начине, на које могу да допринесем позитивном имиџу Србије. Пратим политику, она је део свачијег живота, али трудим се да се не мешам јер сматрам да спорт и политика на овом нивоу треба мало да буду раздвојени. Aли, у многим земљама су повезани и ја сам свестан тога“, нагласио је српски тенисер.

Први рекет света је истакао и да верује да политички систем у Србији не функционише како треба и да за зато не жели да се меша, али да ће по завршетку каријере можда другачије размишљати о свом политичком утицају.

„Мислим да нисам компетентан за причу о политици. Aли, мислим да политички систем у мојој земљи у овом тренутку, као и многим другим, заправо не функционише како треба. То је један од разлога зашто не желим да се мешам. Међутим, ко зна шта будућност доноси. Морам да будем свестан да нисам само ја тај који доноси одлуку, већ и чланови моје породице и мени блиски људи. Много има времена до тада, себе видим као тенисера, надам се, још много година. Када дође време, видећемо“, рекао је Ђоковић.

Извор: Б92.нет