• Почетна
  • СПОРТ
  • Никола Петковић: Прича се да Партизан намешта пет година
Прочитај ми чланак

Никола Петковић: Прича се да Партизан намешта пет година

0
фото: sportskacentrala.com

фото: sportskacentrala.com

(Блиц, Спортски журнал)
Звездин дефанзивац Никола Петковић тврди да су смешне приче да је „са врха наређено да пехар шампиона Србије оде на Маракану“.

То што се „говорка по чаршији“, што је бивши тренер Партизана Владимир Вермезовић пред смену причо о томе да се његовим играчима прети СМС порукама јер су почеле да круже приче да је „титула продата“, Петковића је навело да говори и о другој страни медаље.

„Све је то смешно. Прича се и да Партизан намешта првенства већ пет година, у ‘чаршији’ се гласно говори о томе. Нас нико не пушта. Погледајте шта је било у Јагодини. ‘Изгунули’ су да нам узму бодове. Када је било 2:0 (за Звезду), бодрили су се између себе, драли једни на друге да се резултатски врате у живот. Судија нам није био савезник, већ је одмогао у многим ситуацијама“, рекао је за „Спортски журнал“ Звездин одбрамбени играч.

Он се онда се осврнуо на револт у табору црно-белих након што је кулски Хајдук извео потпуно другачији тим против Звезде у односу на сопствени меч са Партизаном. Стартери против Партизана (1:1), голман Перић, Пекарић, Лалић, Ћулум, Секулић, Русмир, Адамовић и Киш нису били у следећем, 21. колу, стартери против Звезде, која је победила са 3:0.

„Истина је да Хајдук није дошао у најјачем саставу. Једино он. А Партизану се то бар пет пута догодило и нико не дискутује о томе. ОФК је изашао без три најбоља фудбалера, знамо сви како БСК игра против њих…“, рекао је, између осталог, Никола Петковић за „Спортски журнал“.

Четири кола пре првенства, Партизан има два бода више од Звезде. Овог викенда црно-бели у суботу од 15 часова гостују Радничком из Крагујевца који се бори за опстанак, а Звезда истог дана, од 19 часова, дочекује ОФК Београда који је шести на табели.