Прочитај ми чланак

НЕСТВАРНИ АТАНАСИЈЕВИЋ – Србија после драме „срушила“ Француску!

0

Одбојкаши Србије победили су Француску са 3-2 у сетовима (22:25, 26:24, 25:20, 18:25, 18:16) у другој групној фази Светског првенства.

Србија је одиграла сјајан, узбудљив меч пун преокрета и остварила веома битну победу на Светском првенству у Италији и Бугарској.

Фото: ОСС

Александар Атанасијевић одиграо је нестварно добар дуел и носио Србију када је било тешко и одиграо један од својих најбољих мечева у националној селекцији.

Србија је после дугих, дугих седам година успела да победи Француску у званичним мечевима.

Атанасијевић је забележио чак 38 поена, док је коректор Француске Стефан Боје имао 35 – партије двојице „мађионичара“ које ће се дуг памтити. Урош Ковачевић је уписао 16, а Срећко Лисинац 12 поена.

Француска је боље ушла у дуел и имала стартну предност, а „Орлови“ нису изгледали баш добро. Ипак, Србија је некако успела да се врати у први сет и пристигне „Триколоре“ у другом делу сета, али су они на искуство и игру Стефана Бојеа решили први део игре у своју корист.

Бирљирао је Боје и у другој деоници меча и био стварно незаустављив, те пролазио из свих позиција. Његовом добром игром „хранили“ су се саиграчи, а Србија је губила и током другом сета.

Тада је кренуо да доминира Атанасијевић, што приликом сервиса што приликом напада, а чак и у блоку. Наши одбојкаши су губили 24:22 крајем тог дела игре, али онда је нестварни Бата Атанасијевић кренуо, уз добре сервисе Николе Јововића пре свега, и серијом 4:0 „Орлови“ су изједначили на 1-1.

На „крилима“ добро завршеног другог сета наши су наставили и у трећем. Французи су били тотално расејани, али је Боје и даље био доминантан. Ипак, доста грешака Тиба Росара и недостатак опција изузев Бојеа помогли су српској репрезентацији да, опет фантастичном завршницом сета у којој је блистао нико други но Атанасијевић, дође до освајања другог сета у низу.

Четврти сет је била слика која није приличила осталим. Србија је играла јако незаинтересовано, без жеље и жара, а Француска је „летела“ по терену. Боје је наставио да буде добар, Нгапе је проиграо, а „Орлови“ су се предали и у неку руку одмарали за пети сет.

Јако битан је био одлучујући сет за пролаз у наредну фазу и оба тима знала су да ће поражени имати јако тежак задатак.

Србија је добро почела, али је Француска брзо окренула јер је добро заиграо Тили. Држали су „Триколори“ предност од два поена, али онда на сцену ступа ко? Александар Атанасијевић!

Француска је имала две сет лопте, али је оба пута поклањала поене Србији сервис грешкама. При резултату 16:16 на сервис је дошао Урош Ковачевић, први пут изборио контру за Атанасијевића, а затим лоптом погодио Ле Гофа у главу и забележио ас, те донео велику, велику победу националној селекцији Србије.

Одбојкаши Србије били су одушевљени, скакали и славили после меча, заједно са селектором Грбићем и стручним штабом, а битном победом дошли су јако близу пласмана у трећу фазу Светског првенства.

Подсећамо, „Орлови“ су у групи са Пољском, Француском и Аргентином, а на Фајнал сикс, у неку руку, иде првопласирани, и два најбоља другопласирана из све четири постојеће групе.

Изабраници Николе Грбића сада имају пет победа и један пораз, док Француска има скор од три победе и три пораза. Следећи меч за Србију је у суботу од 16.00, против Аргентине.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!