Прочитај ми чланак

НЕСТВАРНЕ БРОЈКЕ – Боби најдоминантнији кошаркаш у предсезони

0

Бобан Марјановић, кошаркаш Лос Анђелес Клиперса, најдоминатнији је играч завршене предсезоне у НБА.

Утакмицама у ноћи између петка и суботе завршени су припремни мечеви, а српски центар обележио је овај период у најјачој лиги на свету.

Као и увек Марјановић је искористи осваку шансу коју му је тренер Док Риверс дао, а аналитичар америчког портала „Блеацхер репорт“ Енди Бејли поделио је занимљиве информације.

Бејли се доста бави напредном статистиком, па је тако на свом званичном Твитер профилу „извукао“ лидере у појединим категоријама, а све их је рангирао по томе да су кошаркаши у просеку играли 36 минута (ПЕР 36).

Боби је одиграо пет утакмица и на терену је укупно провео 51 минут, односно просечно 10,2, а бележио 15 поена и 6,6 скокова, уз 1,2 блокаде.

По напредном параметру „ПЕР 36“, односно да је Боби на овим утакмицама играо 36 минута, његов просек би изгледао овако – 41,4п – 22,8ск – 4,1бл.

Марјановић је први у ове две категорије, а иза себе у поенима оставио је Стефа Карија, Пол Џорџа, Клеја Томпсон, Леброн Џејмса и друге.

Са друге стране у скоковима је испред Енеса Кантера, Домантаса Сабониса, Јаниса Адетокумба и Хасан Вајтсајда.

Ове бројке су нереалне и „ПЕР 36“ углавном покаже који играч заслужује више минута на терену, и иако сви знамо да Боби не би имао ову статистику, сигурно би дао одличан допринос, као што увек и да.

Сви се надају да би Марјановић ове сезоне могао да добије нешто више минута од Дока Риверса, а НБА сезона креће 16. октобра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!