• Почетна
  • СПОРТ
  • Немања Гордић – јунак дербија: Тим је изнад свих нас
Прочитај ми чланак

Немања Гордић – јунак дербија: Тим је изнад свих нас

0

GORDIC-8_620x0(Новости)
Репрезентативац БиХ јунак вечитог кошаркашког дербија и победе Партизана. Немања: Нисам ја битан, борили смо се сви и показали смо да ова екипа вреди.

Фразу да дерби рађа јунаке, у среду увече оживели су Жофри Ловерњ и Немања Гордић. Француз је, због доласка усред сезоне, морао по убрзаном курсу да надокнађује пропуштене часове црно-беле школе.

Није му сметала ни вишемесечна сенка Друа Гордона да изучи систем Душка Вујошевића, који је имао кошаркашке дрскости да му против Црвене звезде омогући дипломски рад. Ловерњ га је израдио готово без грешке…

Ни Немања Гордић, који је стигао нешто раније, није имао много више времена за безболно уклапање, поготово што је „испред“ себе има(о) Леа Вестермана, још једног новајлију и талентованог клинца који је „преко ноћи“ морао да понесе златни, уједно и огроман терет клуба из Хумске.

Ипак, у вечери када су се сударили младост црно-белих и искуство црвено-белих, Гордић је историјску читанку оставио са стране. Узео је лопту и играо (се), вративши Партизану победнички осмех у вечитим дербијима.

– Стварно је феноменалан осећај. Показали смо да ова екипа вреди и да ћемо тек почети да играмо добро. Биће још оваквих утакмица и победа – сумира Гордић, који је у последњој четвртини нанизао 13 поена и тако офанзивно сам срушио Звездине снове о наставку непобедивог низа у овосезонским међусобним окршајима. – На сву срећу, све те „моје“ лопте су улазиле у кош. Али нисам ја битан. Борили смо се сви један за другог током читавог меча. Тријумф је плод тимског рада и духа.

Тимски дух Партизана угушио је противника, посебно после изласка из игре Бертанса и Вестермана, због пет пенала.

– Понављам, то само показује да смо тим и тек ћемо да покажемо.

Тријумф од десет поена могао би да буде значајан и у борби за челну позицију у плеј-офу.

– Сигурно да значи сваки поен. Мада има још много да се игра, а рачуне ћемо да сводимо тек на крају лигашког дела – смирено завршава Гордић.

СУПЕРЛИГА 2. КОЛО
Мега визура – Константин 85:73
Металац – Раднички 91:93
Војводина – Слобода 91:65
Ц. звезда – Партизан 67:77

1. ПАРТИЗАН 2 0 4
2. РАДНИЧКИ 2 0 4
3. ВОЈВОДИНА 2 0 4
4. Ц. ЗВЕЗДА 1 1 3
5. МЕГА ВИЗУРА 1 1 3
6. МЕТАЛАЦ 0 2 2
7. КОНСТАТИН 0 2 2
8. СЛОБОДА 0 2 2
ТРЕЋЕ коло (6. април): Партизан – Војводина (17.00), Раднички – М. визура (17.30), Слобода – Металац (19.00), 7. април: Констатин – Ц. Звезда (12.30).