• Почетна
  • СПОРТ
  • Нека настави овако: Јунајтедов џелат је добар за Србију!
Прочитај ми чланак

Нека настави овако: Јунајтедов џелат је добар за Србију!

0

Ćunejta Čakira1(Ало
Ћунејта Чакира (36) смо упознали на утакмици Манчестер јунајтеда и Реал Мадрида, а ево мало детаљнијих информација о њему.

Срби га не памте по лошем
Турски арбитар који ће делити правду на утакмици Хрватске и Србије 22. марта има значку ФИФА од 2006. године, а постао је популаран након искључења Нанија.

Прошле године је судио полуфинале Лиге шампиона између Барселоне и Челсија (2:2), а искључио је Џона Терија, међутим, Енглези су ипак прошли у финале.

Што се тиче дељења правде нашим екипама, Чакир се са Србима сусрео само два пута: први пут на утакмици Европског првенства за фудбалере до 19 година против Француске (2:5) 2007. године и на ЕП за играче до 21 године, 2009. године против Белорусије (0:0). На мечу против Француске Чакир је искључио француског играча у првом полувремену, досудио пенал који је искористио Миралем Сулејмани при резултату 0:0. Иако смо повели 2:0, на крају смо претрпели прави дебакл – 2:5.

Ове сезоне судио је финале Светског првенства за клубове Коринтијанс – Челси, у којем је играо наш Бранислав Ивановић. Његову оштрину осетио је једино Немања Матић, који је добио жути картон на мечу Лиге шампиона између Бенфике и Барселоне, а без опомене прошли су Невен Суботић (Реал – Дортмунд), Бранислав Ивановић (Јувентус – Челси) и Немања Видић (Манчестер – Реал).

У турском шампионату, када Роберту Просинечком у Кајзерију суди Чакир, оба пута је изгубио…

Занимљиво је да је у дуелу Динама из Загреба и Марибора досудио пет жутих хрватској екипи, а на сусрету Акхисар – Елазиг у Турској меч је прекинут због инцидената када није досудио пенал за домаће.