• Почетна
  • СПОРТ
  • Недовића послали из НБА у развојну лигу, а он заиграо као у трансу (Видео)
Прочитај ми чланак

Недовића послали из НБА у развојну лигу, а он заиграо као у трансу (Видео)

0

nemanja-nedovic

Многи играчи клону духом када их из НБА клубова пошаљу у њихове филијале, на чувено „каљење“ како би стасали за најјачу лигу света. Немања Недовић је урадио баш супротно: само што су га из Голден Стејта послали да „учи занат“ у развојној, НБДЛ лиги, он је просто експлодирао на својој првој утакмици за Санта Круз Вориорсе.

У победи Санта Круза над Остин Торосима од 117:103, Недовић је био убедљиво најбољи играч на паркету, постигавши 31 поен за 35 и по минута указане шансе.

„Сјајна победа! Било је сјајно бити толико дуго на паркету :)“, написао је Недовић на Твитеру, додавши: „А сада, повратак у Оукленд“.

Недовић је на овом мечу играо као у трансу: тројке је шутирао 4/4, а за два поена 9/12. Имао је и три асистенције, док је по једном „украо“ лопту ривалу, а једном је и ухватио после промашаја, уписавши тако свој први НБДЛ скок.

Ратници су њега и центра Девејна Дедмона послали у Санта Круз на „каљење“, а и Недовић саиграч је показао да није без разлога НБА кошаркаш, јер је победи допринео са 23 поена и 14 скокова. Обојицу Голден Стејт може у било ком тренутку да прикључи свом првом тиму, односно да им укаже шансу на било ком наредном такмичарском мечу у најјачој лиги света.

„Ратници“ из Оукленда своју наредну утакмицу играју у ноћи између понедељка и уторка по средњеевропском времену и то у Њу Орлеансу против „Пеликана“, а Недовић би тада требало да буде у саставу Голден Стејта јер је своју минутажу у Санта Крузу итекако добро искористио.

(Блиц)