Прочитај ми чланак

НЕЋЕМО ДУГО ЧЕКАТИ: Орлови већ од јесени поново у акцији! Почиње Лига Нација

0

Нећемо дуго чекати да наше ''Орлове'' поново видимо на делу.

Јесмо разочарани због прераног завршетка учешћа нашег националног тима на Мундијалу у Русији, али врло брзо ће и нови почетак, и то у новом такмичењу, Лиги нација УЕФА.

foto: fifa

 

Ово такмичење је квалификационо за пласман на наредно Европско првенство 2020. године, а Србија ће се такмичити у трећем квалитативном рангу, Лиги Ц, и то у Групи Ц4, са селекцијама Литваније, Црне Горе и Румуније.

Такмичење почињемо гостовањем у Литванији, 7. септембра од 20:45х у Виљнусу, а три дана касније на стадиону “Рајко Митић“ од 20:45х дочекујемо селекцију Румуније.

Следи месец дана паузе, па 11. октобра “Орлови“ гостују селекцији Црне Горе, а већ 14. октобра иду на мегдан Румунији у Букурешту.

Ова фаза такмичења завршава се у новембру, када ћемо обе утакмице играти на свом терену. Прво 17. новембра против Црне Горе, а онда 20. новембра против Литваније.

Писали смо раније на ту тему, победници група, а биће их укупно 16, пласираће се на завршни турнир, који се игра од 5. до 9. јуна 2019, а кроз бараж од 26. до 31. марта 2020. сазнаћемо које ће четири селекције из Лиге нација изборити пласман на Европско првенство.

Наравно, оне репрезентације које су већ обезбедиле пласман кроз редовне квалификације, неће учествовати на завршном турниру, па ће њихова места заузимати следеће најбољепласиране.