Прочитај ми чланак

НБА ДЕЛИЛА НАГРАДЕ, зна се ко је најбољи, Јокићу једно друго и једно треће место!

0

Први пут у историји награде дељене уживо, добили смо МВП-ија сезоне и победнике у великом броју категорија. "Јокара" на крају са "сребром" и "бронзом"!

На крају, очекивано.

Расел Вестбрук је победио Џејмса Хардена и Кавија Леонарда и проглашен је за МВП-ија сезоне, чини се, сасвим заслужено.

У сезони у којој је постао први играч после Оскара Робертсона који је имао просечно трипл-дабл у сезони и завршио са 31.6 поена, 10.7 скокова, 10.4 асистенције. Носио је Тандер без Дуранта и на крају стигао до награде, коју је, како је рекао у првим рекацијама сањао.

Овај 28-годишњи бек се присетио почетака, захвалио Оклахоми која га је драфтовала као 4. пика, када се, како је рекао „чинило свима да то није била добра идеја“.

Онда је извео на сцену неке од саиграча како би са њима поделио трофеј, међу њима био је и Оладипо који је у Оклахому донео трофеј за закуцавање године.

Вестбрук је добио 69 од 100 могућих гласова то јест поена за прво место, Харден 22, Леонард 9.

Драјмонд Грин је освојио титулу дефанзивца године, први пут је победио Кавија Леонарда који је и овде изгубио, у конкуренцији је био и Руди Гобер који је завршио као други, Грин је иначе у протекле две године гледао у овој категорији у леђа „Канџи“ из Сан Антонија.

Коуч године је Мајк Д’Антони који се вратио у великом стилу и са Хјустоном ове сезоне у регуларном делу имао 55-27. Он је тек трећи тренер у историји Рокетса после Тома Нисалкеа и Дона Чејнија који је стигао до овог признања. За Д’Антонија је ово друга титула 2005. је био тренер године водећи Сансе који су имали најбољи скор у лиги.

Асистенција године је акција Драјмонда Грина и Стефа Карија, занимљиво у оној истој вечери против Пејсерса у децембру када је Клеј Томпсон „полудео“ и убацио 60 поена Индијани, што је и партија сезоне. Јокић је био други са својом асистенцијом, треће место за Криса Пола.

Играч који је највише напредовао је Антетокумпо из Милвокоја, испред Гобера и нашег Јокића.

Најбољи шести човек је Ерик Гордон, Дре Игодала и Лу Вилијамс су остали иза њега, Кави Леонард је узео титулу за блокаду године.

Ово је први пут да је додела награда обележена уз свечаност и директан ТВ пренос.