Прочитај ми чланак

НАПАДАМ ПРВО МЕСТО: Ђоковић свестан да у Паризу може да се врати на врх

0

Дошао сам у позицију да се приближим Рафи и да се борим да будем “број 1” - поручио је Новак

ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА “НОВОСТИ”: ПАРИЗ

Париски мастерс, који званично почиње сутра, идеална је прилика за повратак Новака Ђоковића (слободан у првом колу) на тениски трон, на место које му, према приказаном, апсолутно припада. Рафаел Надал “бежи” само 215 бодова, али то је тек у теорији, јер се ова разлика значајно топи ако се узме у обзир чињеница да Шпанац брани 180 бодова из прошлогодишњег четвртфинала. Новаку је, тако, потребно само 35 бодова, односно победа више у односу на главног противника који тренутно није у великој форми.

– Веома сам задовољан оним што сам постигао са својим тимом у последњих четири-пет месеци. А са повредом Рафе, и његовим изостанком из Кине, дошао сам у позицију да му се веома приближим на ранг-листи и да се борим да на крају године будем “број 1”. Свестан сам тога, и даћу све од себе да покушам да то постигнем – изјавио је Новак на конференцији за штампу у најави турнира.

Надал се тек враћа после повреде колена, и чак је постојала могућност да откаже наступ у Паризу. Ипак, Мајорчанин је ту, па ће он и Ноле у следећих недељу дана одлучивати о томе ко ће на врх. Коначна одлука о томе ко ће годину завршити на првом месту пашће, затим, на завршном мастерсу у Лондону.

– Да будем искрен, на Ју-Ес опену и у Шангају одиграо сам боље него икад пре. Заиста тренутно уживам у тенису и такмичењу. Када победите на толико мечева имате пуно самопоуздања. Мислим да у овом тренутку играм најбољи тенис. Увек може боље, али осећам да је ово веома висок ниво – најавио је Новак шта може да се очекује у Паризу.

Новака овде сви проглашавају фаворитом. У Берсију има највише титула, четири пута је освајао овај турнир, једини је који је то чинио чак три пута заредом, и овде се осећа као код куће. Последњи пут је најбољи тенисер на свету био 31. октобра 2016. Двогодишњица пада баш током “Ролекс Париз мастерса”. Нова титула у Паризу била би зато симболична из много углова, у толико жељеном повратку на врх.

КРАЈИНОВИЋ

Филип Крајиновић, прошлогодишњи финалиста “Берсија”, игра сутра први меч по распореду у 11 сати на централном терену против Руса Карена Хачанова.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!