Прочитај ми чланак

Највећи киксеви Звездиних голмана! (Видео)

0

boban-bajkovic-crvena-zvezda-ren-1374583393-100045
(Курир)

Погледајте грешке голмана Црвене звезде које ће навијачима тима са Маракане заувек остати у сећању.

Фудбалери Црвене звезде у четвртак на Исланду играју реванш меч другог кола квалификација за Лигу Европе, против екипе ИБВ-а.

Црвено-бели су на Исланд отпутовали са одличним резултатом, они су у Београду савладали противника са 2:0, међутим, мало је фалило да изабраници Славише Стојановића стрепе у реваншу. Наиме, приликом једног безазленог покушаја ривала, голман Звезде Бобан Бајковић је катастрофално интервенисао, али је на срећу црвено-белих у последњем моменту успео да исправи грешку.

Погледајте киксеве Звездиних голмана који ће заувек остати урезани у сећању навијачима клуба са Маракане.

1. Стеван Дика Стојановић, Црвена звезда – Бајерн  (полуфинале КЕШ 1991. године)

Звезда је те чувене априлске вечери играла реванш меч полуфинала КЕШ против моћног Бајерна из Минхена. Црвено-бели су имали сјајан резултат. У првом мечу направили су подвиг победивши Бајерн у Минхену (2:1), а у реваншу Михајловић је из слободног ударца донео предност свом тиму. Међутим, мало је недостајало да утакмица оде у продужетке, а један од разлога је невероватан кикс Дике Стојановића. Аугенталер је упутио слабији ударац и чинило се да ће Стојановић рутински интервенисати, али несрећном голману лопта је прошла кроз руке, а затим и ноге, и завршила у мрежи.

2. Звонко Милојевић, 95. „вечити дерби“, 1994. година.

Захваљујући очајној интервенцији голмана Звезде, Партизан је тријумфовао на 95. вечитом дербију. У самом финишу утакмице изблокиран је волеј Милошевића, али лопта је наставила да путује ка голу. Изгледало је да ће Звонко рутински интервенисати, међутим, голман црвено-белих је остао укопан на голу. Брновић је то искористио, пришао и главом са гол линије послао лопту у мрежу.

3. Иван Ранђеловић – Лацио, Левадија, Бајерн Минхен

Навијачима Звезде остаће урезан у сећању кикс Ранђеловића против римског Лација 2002. године, који је скупо коштао црвено-беле. На крцатој Маракани Звезда је против тада одличне екипе Лација имала од 70. минута предност, међутим, само десетак минута касније уследио је невиђени шок – Ранђеловић је очајно интервенисао код слободног ударца који је извео Енрико Кијеза. Пет година касније популарни Шмуци је два пута жестоко искидао живце навијачима Звезде. Најпре је у Талину против Левадије примио гол са готово 50 метара удаљености, а затим је у групној фази Лиге
Европе, против Бајерна из Минхена, очајно интервенисао код ударца Тонија Кроса. Звезда је тада имала 2:1, а на крају меча је остала поражена.

4. Александар Кировски, Црвена звезда – ОФК, 2012. година.

Црвена звезда је у полуфиналу Купа елиминисана од ОФК Београда. Млади тим са Карабурне очитао је лекцију црвено-белима на Маракани (3:1), а мрежу Звезде начео је сам голман Кировски.

 

5. Бобан Бајковић

Бајковић је познат по спектакуларним интервенцијама али и несхватљивим киксевима. Један од највећих направио је против Јагодине на старту пролећног дела сезоне. Наиме, Бајко је очајно проценио лет лопте, иако је лопта дуго путовала у шеснаестерац. Бајковић је познат и по рискантним дриблинзима исред свог гола. Неретко воли да покаже своје дриблерске вештине, што му се једном приликом обило о главу.