Прочитај ми чланак

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Ђурић у затвор!

0

Djuric

Београд — Власнику Зекстре и председнику ФК Партизана Драгану Ђурићу одређено је задржавање до 48 сати након саслушања у у вези са приватизацијом Ветеринарског завода.

Како је за Б92 рекао тужилац Миљко Радисављевић, тужилаштво је предложило да се Ђурићу одреди притвор, а о том предлогу одлуку би данас или сутра требало да донесе судија за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду.

Ђурић се терети за злоуптребу положаја одговорног лица и да је приликом приватизације Ветеринатског завода прибавио 207 милиона динара.

Тужилац је напоменуо да је тужилаштво након саслушања, донело наредбу о спровђењу истраге против Ђурића у вези са приватизацијом „Ветеринарског завода“.

Ђурић се раније данас одазвао позиву тужилаштва за слушање.

Ветеринарски завод је приватизован 2005. године када га је купила компанија „Зекстра“.

Драган Ђурић је у интервјуу за данашњи „Курир“ изјавио да није у бекству и да је последњих неколико недеља био ван земље због хируршких интервенција.

„Почетком децембра имао сам хируршку интервенцију у иностранству, а потом и контролу, и то је једини разлог одласка из земље. Немам разлога да бежим и будалаштина је да сам зато отишао. Београд је мој град, мени је овде најлепше и никада не бих отишао, јер сам храбар човек. Уколико треба да се провери приватизација Ветеринарског завода, нека се то уради, али ту сам да докажем да сам у праву. Никада нисам лагао и крао, и то ћу доказати“, рекао је Ђурић.

Први потпредседник Владе Александар Вучић крајем 2013. године је изјавио да је полиција поднела кривичну пријаву поводом приватизације Ветеринарског завода, али тада није навео на кога се та пријава односи. Штампа је потом објавила да је против Ђурића поднета кривична пријава 27. децембра 2013.

Током дана очекује се и званично саопштење Специјалног тужилаштва.

Извор: (Б92, Танјуг)