Прочитај ми чланак

Надал помагао Ђоковићу, па се занео…:-) (Видео)

0

Novakult

Жеља нам је да забавимо публику, али и прикажемо издање на терену на највишем нивоу. Не штедимо један другог – шалила су се двојица најбољих играча планете.

Квартет асова сјајно се забављао на егзибицији у Чилеу претходна два дана. Новак Ђоковић, уз Рафу Надала, Давида Налбандијана и Николаса Масуа, домаћина спектакла у Сантјагу, на ком се и званично опрашта од тениса, правио је шоу где год да се појавио.

Почев од аеродрома, где су га навијачи окружили са лоптицама, папирима и фломастерима, тражећи аутограме и заједничке фотографије, преко конференције за медије, затим тениске клинике за децу и бројних других активности у главном граду Чилеа.

Пошто је био једини који не прича шпански, Ноле се шалио на свој рачун због тога, али је обећао да ће се до краја боравка у Јужној Америци потрудити да научи барем неке речи. Тек, због њега је и Рафа у једном тренутку махинално почео да прича на енглеском, али када је схватио шта је урадио, нагло се заруменео, почео да замуцкује, а сви у сали са новинарима почели су да се смеју.

– Сјајан је осећај седети поред ове тројице шампиона и великих људи. Чекао сам на овај тренутак већ неколико месеци и остварило ми се да играм поред Николаса Масуа, који је освојио две златне олимпијске медаље. Сви знају колика је то привилегија. Честитам му на свему што је урадио у каријери – рекао је Ђоковић, коме друштво праве Виктор Троицки и неколико блиских пријатеља.

Наш ас се осврнуо и на недавни меч у финалу Дејвис купа.

– Увек ми је част да играм за своју земљу у Дејвис купу. Ипак, календар такмичења није идеалан, сви то знају. Зато се трудим да будем део репрезентације када год то могу, иако често није лако ускладити обавезе на АТП туру и у националном тиму.

У 2014. ће Ноле јуришати на нове пехаре, рекорде и успехе, али сада није желео о томе да прича.

– Људи, па још је рано да причам о наредној сезони. Радије бих уживао у овом тренутку, у времену проведеном у Чилеу.

Врхунац егзибиције у Сантјагу биће меч између Новака и Надала, у препуној „Мовистар арени“ у четвртак увече.

– Жеља нам је да одиграмо добар тенис, забавимо публику, али и прикажемо издање на терену на највишем нивоу. Не штедимо један другог – шалила су се двојица најбољих играча планете.

После Чилеа, Ђоковић одлази у Аргентину, на опроштај Давида Налбандијана. У Буенос Ајресу ће се задржати до 24. новембра, када одлази на заслужен одмор.