• Почетна
  • СПОРТ
  • Мркела: Звездини адути Дауда, Мрђа и Нинковић; Крстајић: Пуно поверење у Рашовића
Прочитај ми чланак

Мркела: Звездини адути Дауда, Мрђа и Нинковић; Крстајић: Пуно поверење у Рашовића

0

Mrkela KrstajicБивши асови уочи окршаја вечитих ривала. Мркела: Никад положај на табели, форма, нису били пресудан фактор. Крстајић: Партизан има бољи тим.

Нови дерби, нова страна у фудбалској антологији. Ко ће бити јунак 145. вечите првенствене приче? Мајстори који су некада овенчани победама одлазили са терена, нападач Звезде Митар Мркела и штопер Партизана Младен Крстајић, сматрају да у оба тима има много кандидата који би могли да засијају на зеленом пољу „Маракане“.

– Одиграо сам девет дербија у каријери и никад, баш никад, положај на табели, форма, нису били пресудан фактор – наглашава Митар Мркела. – Звезда може да рачуна на нападаче који су у форми, Дауду и Мрђу, уз искусног Нинковића иза њих. Из Партизана би могли да блесну Јојић, Нинковић, Којић, а никако не би требало заборавити Сашу Илића, који је увек у великим утакмицама на висини задатка.

Некадашњи ас Партизана Младен Крстајић највише се узда у човека који неће бити на терену, већ метар иза аут-линије.

– Имам пуно поверење у Вука Рашовића, у његове тренерске квалитете, самопоуздање и пре свега инстинкт. Јако ми се допала изјава уочи Купа да је био и у тежим ситуацијама, а онда у Нишу – 3:0 – истиче Крстајић.

Двојица некадашњих актера дербија, очекивано, нису сагласни ни око тога који је тим ближи победи.

– Звезда ће сигурно да нападне, јер би евентуалном победом многе јесење минусе пребрисала. Али, сматрам да Партизан има бољи тим и да је ближи тријумфу – сматра Крстајић.

Мркела проценте за победу дели на равне части.

– Никад се не треба бавити прогнозама када се игра дерби. По мом мишљењу, тимови су изједначених квалитета – оцена је Митра Мркеле.

(Вечерње новости)