Прочитај ми чланак

Може ли неко у овој земљи да каже Вучићу – не?! Пикси, ко ти држи пиштољ на челу?

0

Може ли неко у овој земљи да каже Александру Вучићу - не?! Може ли Драган Стојковић Пикси, легенда српског фудбала?

Да му каже: „Не, нисам теби одговоран!“ Постоје институције, савези, скупштине, извршни одбори, јавност… Њима јесам.

И не, мој живот и мој посао не зависи од твоје добре воље, иако си ти господар државног буџета и плаћаш онолико колико мислиш да неко треба да ти буде захвалан.

И да ли ћеш да ме платиш, а после да ме смењујеш, или још горе провлачиш кроз блато, па можда „помилујеш“, да ли је то мера моје вредности?

Размем ове апаратчике, политиканте, људе које знају да не би имали ништа и не би постигли ништа у свом животу да не љубе скуте Аци Србину, али шта је са Драганом Стојковићем Пиксијем, селектором фудбалске репрезентације Србије и петом Звездином звездом?! Легендом српског фудбала.

Али, озбиљно шта се дешава с њим?

После дебакла у Катару, сећате се кад је најављивао чуда а урадили смо – ништа, Драган Стојковић Пикси је рекао да би многи волели да га виде како купује карту у једном правцу за Париз, где му је пребивалиште.

Али, Пикси је после рекао и да га не занима ко шта мисли у Фудбалском савезу Србије, јер он има „подршку оног којег треба да има“, и ми можемо само да наслутимо ко је тај фудбалски маг, али том реченицом обрисао је све институције у Србији, па и свој Фудбалски савез Србије.

Значи, он није био одговоран Извршном одбору ФСС, Скупштини, навијачима, јаности, не, он је био одговоран вероватно неком илуминату који ведри и облачи српским спортом, али све то нашим новцем.

„Да ли је могуће да се још прича о Пиксију… Нико овде није на силу, да ми држе пиштољ на челу да се мора нешто. То је договор двеју страна, ја не могу да потпишем сам са собом. У сваком случају ми даје једну екстра мотивацију да наставим да радим, даје ми континуитет да могу да радим“, рекао је селектор Стојковић након што је потписао уговор са ФСС до 2026. године.

Али, Пикси је открио непосредно пред ЕУРО 2024 да је имао и друге понуде, али ето он више од добрих понуда воли Србију.

„Одбио сам понуде у марту због ФСС. Могао сам да зарадим много више новца, али то није био мој мотив. Драго ми је да представљам земљу“, рекао је тада Стојковић.

И, ево, срце нам се цепа јер је Стојковић могао да заради више новца, али забога није због љубави према Србији.

Сада има прилику да исправи „грешке из младости“, чујемо да има понуду од десет милиона евра, али нешто не видимо да је спреман да поднесе оставку.

Видимо и да чека састанак са Александром Вучићем да би му објаснио зашто његова екипа није могла да постигне гол, зашто смо били најгори на Евру 2024, зашто смо опет разочарали, а толико се улаже у фудбал и његову плату.

Ево, и ми једва чекамо да чујемо епилог билатералног састанка.

И било би лепо да чујемо од Пиксија ко му је рекао „терај тог кући“, када се капитен Душан Тадић огласио да му није право што не игра. Ко је тај који може да позове Пиксија и предложи му тако нешто? Можда јесте Стојковић показао величину што га није послушао, али то не мења много ствари.

Јер сад ће морати на рапорт код њега.

Срећно, селекторе, и „may the force be with you“…