Прочитај ми чланак

„Можда нисам био на СП у Кини због ставова о Косову“

0

Кошаркаш Фенербахчеа Никола Калинић дотакао се теме изостанка са Мундобаскета у Кини.

Калинић је изостављен са списка играча за Светско првенство одлуком тадашњег селектора Александра Ђорђевића.


Спекулисало се да су Калинићеви ставови о Космету можда разлог што се није нашао на прошлогодишњем турниру.

„То је питање за оног ко је правио тим. Можда је утицало, можда није… Нисам био љут, већ узнемирен што ми нико није рекао бар дан раније. Био сам пет година у репрезентацији, у реду је да не добијем позив за СП, али сам бар заслужио да добијем поруку. Немам проблем с тим да се зове неко други“, рекао је Калинић.

Калинића је заболело што је преко медија сазнао да неће ићи.

„Да то сазнам у новинама и преко порука других људи. Прво сам помислио да нешто није у реду са мојом породицом“.

Калинић каже да је испунио снове, поред успеха са репрезентацијом, када је заиграо за Црвену звезду.

„Пронашао сам се у речима Немање Видића да је остварио сан када је стигао у Звезду. То сам остварио са 22/23 године и то у тренутку када нисам имао превелике амбиције. Циљ ми је био да ‘скинемо’ Партизан са трона после 13 година и успели смо“.

„Играо сам за клуб који сам навијао. Ишао сам и у коп на неке утакмице. Сећам се да сам рекао тренеру Дејану Радоњићу ‘Доведи ме, могу да урадим нешто’, поручио је Калинић, а онда и открио да је био тужан када је за милион евра потписао за Фенербахче.

„Био сам задовољан у Звезди, нисам имао жељу да одем, али онда су ми објаснили да идем код Обрадовића и да могу да освојим Евролигу. Схватио сам све и сада ми је јасно да сам направио прави потез“, закључио је Калинић.