• Почетна
  • СПОРТ
  • Митровић: Увек “кидам” за Партизан, али због Рашовића сам имао и мотив више
Прочитај ми чланак

Митровић: Увек “кидам” за Партизан, али због Рашовића сам имао и мотив више

0

Mitrovicio_620x0(Новости)
Драго ми је што сам головима донео победу тиму и тако улепшао деби човеку који је много заслужан за моју каријеру – каже млади нападач Александар Митровић.

Сигурно да у четвртак увече у Хумској није било навијача Партизана коме се нису мотале разне мисли по глави после изједначујућег гола Радничког у режији Владана Бинића. Црв сумње одавно су усадила бледа пролећна издања и распродаја бодова коју нису зауставиле ни две везане победе против Јавора и Рада.

Када се чинило да би Партизан своје необјашњиво тумарање у претходних седам првенствених кола могао да заврши у потпуном мраку инат и спортска дрскост најмлађих у Рашовићевом тиму донели су три велика бода. И не само то, профит је далеко већи имајући у виду мир који су Митровићеви голови и мајсторије Лазара Марковића донели пред расплет шампионске трке.

Управо је поменути тандем најзаслужнији што Партизан и даље има прилику да дерби са Црвеном звездом дочека уз калкулацију више од ривала.

– Када играм за Партизан увек „кидам“, али сам у мечу против Радничког имао и мотив више. Драго ми је што сам головима донео победу тиму и тако улепшао деби Вуку Рашовићу, човеку који је много заслужан за моју каријеру. Не би требало заборавити ни моје саиграче. Сви су изгинули на терену и показали колико нам је стало до победе и да обрадујемо навијаче – рекао је после деветог и десетог гола у сезони Александар Митровић.

Ватрено крштење Вука Рашовића на клупи Партизана је донело све елементе потребне да му премијера остане урезана у памћење за сва времена. Млади стручњак, утисак је, успео је да раздрма играче и натера их на већу борбеност. Плус би могао да добије и због адекватних измена, што се посебно односи на увођење Лазара Марковића у игру од 55. минута.

– У једном тренутку је било прилично напето, али нисмо губили главе. Знали смо тачно шта желимо, ипак приметно је било да постоји тај психолошки проблем. Знали смо да је Раднички опасна екипа која зна да чува лопту и убацује се из другог плана. Добро ће нам доћи десет дана за припрему утакмице са Крагујевчанима. Било би добро да нас нападну – истакао је шеф струке Партизана Вук Рашовић