• Почетна
  • СПОРТ
  • Митровић спасао Партизан, Раднички у финишу меча имао играча више
Прочитај ми чланак

Митровић спасао Партизан, Раднички у финишу меча имао играча више

0

Mitrovic20_620x0
(Новости, фото М. Вукадиновић)
Црно-бели су у 26. колу, на стадиону у Хумској, победили Раднички из Ниша са 3:1 (1:0). Због два жута картона Пајовић искјључен у 86. минуту.

Три бода се пишу, све остало виђено у Хумској може да иде у брзи заборав. Борили су се црно-бели мање са ривалом, много више са сопственим проблемима и на крају ипак остварили главни циљ – победу која их одржава на челу табеле Супер лиге – 3:1 (1:0).

ПАРТИЗАН – РАДНИЧКИ НИШ 3:1 (1:0)
СТРЕЛЦИ: Волков у 16, Митровић у 77. и 90. за Партизан, Бинић у 51.минуту за Раднички. Стадион Партизана. Гледалаца: 6751. Судија: Дарко Богдановић (Краљево) 7.Црвени картон: Пајовић (Партизан) у 85.минуту.
ПАРТИЗАН: Стојковић 7- Миљковић 6, Пајовић 6, Иванов 7, Волков 7- Смиљанић 7, Лука 6(од 80. Јојић -), Илић 7, Нинковић 6,5(од 55.Л.Марковић 7) – Митровић 7,5, Шћеповић 6,5(од 65. Којић 6,5).
РАДНИЧКИ Н: Перић 6,5 – Стаменковић 6, Живковић 6, Петровић 6, Стефановић 6,5(од 69. Митровић -) – Јовановић 6,5, Коларевић 6,5, Пејчић 5,5, Љубинковић 6, Бинић 6,5(од 90. Миленковић -) – Шкулетић 6.
ИГРАЧ УТАКМИЦЕ:Александар Митровић (Партизан)

Нови тренер Партизана Вук Рашовић се определио за старе снаге,са том разликом што се поред Луке који је у Новом Пазару одрађивао суспензију због жутих картона у тим вратио и Марко Шћеповић.

Нису црно-бели имали чаробни штапић како би из суморног периода изашли бриљантном партијом, али је од првог минута дуела са Радничким била приметна много већа борбеност и агресија на сваком делу терена.

Недостатак идеје у фази организације игре у првих 45 минута није био толико приметан првенствено због чињенице да гости нису показивали никакве амбиције на противничкој половини. Рани гол Владимира Волкова после корнера Николе Нинковића у 16. минуту омогућио је црно-белима да побегну од нервозе и стихијских напада, али им није донео растерећеност у виду течније игре.

Како је време одмицало, а ионако слаб ритам домаћина губио на интензитету, постајало је све јасније да су три бода на климавим ногама у случају да Партизан не постигне други гол. Тај преломни тренутак могао је да се догоди у 33. минуту да је Шћеповић био за нијансу прецизнији на пас Николе Нинковића.

Тамни облаци надвили су се над Хумском већ почетком другог полувремена. Увод у претњу представљао је Бинићев слободан ударац у другом минуту наставка, а исти играч био је много прецизнији четири минута касније.

Јовановић је послао идеалан центаршут са десног бока, а Бинић неометан на десетак метара искоса матира Стојковића. За мук на стадиону и сасвим сигурно размишљање већине присутних: Могу ли Илић и другови да изађу на крај са огромним притиском који су сами себи појачали?

Стезао се из минута у минут све више обруч испред Перићевог гола, али је најпре ситуација од лоше могла да постане катастрофална за црно-беле. Љубинковић је у 54. минуту остао сам као „дух“ пред Стојковићем и када су сви видели лопту у мрежи, она се од главе голмана Партизана одбила у поље.

То је био знак за Рашовићеве изабранике да крену спуштеног гарда у тоталну офанзиву. Ређале су се шансе пред Перићевим голом, најпре је Миљковић са два метра пребацио гол, исто је поновио и Илић у 70. минуту са десетак метара, да би гол велике специфичне тежине постигао Митровић 13 минута пре краја. Иванов је пресекао једну лопту на средини терена, упослио Лазара Марковића, који је избегао офсајд замку, а затим спојио Митровића са голом. Млади нападач је са свега неколико метара угурао лопту у мрежу, а исто је поновио у надокнади времена за оверу победе на пас резервисте Јојића.

 

БЕЗ ЏИГИЈА И ПАЈОВИЋА
Партизан је освојио три бода, али и остао без два значајна играча за наредни меч у Крагујевцу. Никола Нинковић јепротив Нишлија зарадио шести жути картон, док је Томислав Пајовић поцрвенео пет минута пре краја. Ако се има у виду да Остојић још није опорављен јасно је да ће Рашовић имати доста потешкоћа око састављања одбране за меч на „Чика Дачи“.