Прочитај ми чланак

Милионски износ: Намештена утакмица, четири играча избачена из српског фудбала

0

Фудбалски савез Београда изрекао је жестоке казне због тога што је меч Јединства из Уба и Прве Искре из Барича био намештен.

Сусрет је завршен победом Јединства са 4:0, а након хитне истраге коју потписује Драган Крстић, бивши судија и официр за интегритет ФС Београда, четворица фудбалера Прве искре су уплатила око 1.180.000 динара (10.105 евра) на то да ће бити постигнуто на сусрету четири и више голова.

Прва Искра, која се такмичи у Српској лиги Београда, одузето је 12 бодова, а клуб је новчано кажњен са 1,2 милиона динара.

Сви који су били укључени у намештање сусрета су кажњени суспензијама од девет месеци – Владимир Симић, Лазар Адамовић, Зоран Топаловић и голман Андрија Кнежевић.

Саопштење ФС Београда којим су изречене казне.

„Дисциплински судија Српске лиге Београд, Александар Прекодравац, поступајући по пријави официра за интегритет ФС Београда, Драгана Крстића, којој је претходила информација из УЕФА органа, донео је одлуке у вези пријатељске утакмице Јединство – Прва Искра, одигране дана 04.09.2023. године на Убу.

Кажњава се фудбалски клуб Прва Искра из Барича, сениорски тим, казном одузимања 12 (дванаест) бодова (бодова освојених до изрицања ове казне у такмичарској сезони 2023/2024 Српске лиге Београд) и новчаном казном у износу од 1.200.000,00 динара.

Кажњава се Владимир Симић, играч ФК Прва искра из Барича, казном забране наступања на првенственим и куп утакмицама у трајању од 9 (девет) месеци.

Кажњава се Лазар Адамовић, играч ФК Прва искра из Барича, казном забране наступања на првенственим и куп утакмицама у трајању од 9 (девет) месеци.

Кажњава се Зоран Топаловић, играч ФК Прва искра из Барича, казном забране наступања на првенственим и куп утакмицама у трајању од 9 (девет) месеци.

Кажњава се Андрија Кнежевић, играч – вратар ФК Прва искра из Барича, казном забране наступања на првенственим и куп утакмицама у трајању од 9 (девет) месеци.

Одлуке у целости, као и образложење исте можете видети овде.

Дисциплински судија сматра да сврха казне представља јасно упозорење осталим клубовима у Српској лиги Београд да не покушавају убудуће да чине исте или сличне дисциплинске прекршаје јер је за исте предвиђења нулта толеранција. Истовремено, изречена казна треба да помогне правилном раду и спортском приступу осталих фудбалских клубова, играча и фудбалских радника, како у Српској лиги Београд тако и у осталим лигама које организује Фудбалски савез Београда“, стајало је у саопштењу ФС Београда.