Прочитај ми чланак

МИЛИНКОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ ПАРТИЗАНА И СТЕАУЕ: Звезда нас увек мотивише

0

Прва утакмица 3. кола квалификација за Лигу шампиона између Стеауе и Партизана игра се сутра у Букурешту од 20.30 сати, а реванш је седам дана касније у Београду.

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић оценио је уочи првог од два сусрета са букурештанском Стеауом да ће у бараж за Лигу шампиона проћи тим који буде мање грешио.

„Стеауа не само што има велику историју, него је последњих 13 година редован учесник групне фазе УЕФА такмичења, што показује какав је клуб. Ипак, покушаћемо све да учинимо да у две утакмице будемо бољи. Свесни смо квалитета Румуна, имају доста врлина, али Партизан ће и сутра покушати да наметне свој стил и да кроз игру дође до повољног резултата. Даље ће проћи тим који буде мање грешио“, рекао је Милинковић новинарима уочи последњег тренинга црно-белих на Националном стадиону у Букурешту.

Румунски новинари су пред сутрашњи двобој констатовали да ће црно-бели играти против тима који носи исто име као и Партизанов вечити ривал.

„Стеауа на румунском значи звезда, као и име вашег највећег противника у Београду“.

Тренер Партизана се на ову констатацију насмејао и одговорио.

„То нас увек мотивише“.

Милинковић је поновио да Румуни имају одличне играче у нападу, да су јаки у игри један на један и да чекају грешку противника, док је Дарко Брашанац навео да очекује занимљиву утакмицу, упркос томе што Стеауа, због казне УЕФА, дочекује првака Србије пред празним трибинама.

„Специфична је ситуација, таква атмосфера није добра за фудбал, међутим, ми ћемо јој се прилагодити.Упознати смо са квалитетима Стеауе и имали смо доста времена да се добро спремимо. Максимално смо мотивисани, много нам је важно да сутра забележимо повољан резултат пред реванш“, закључио је Брашанац.

Извор: Курир