Прочитај ми чланак

Милица Мандић донела Србији прво злато у Токију

0

Српска теквондисткиња Милица Мандић освојила је златну медаљу на Олимпијским играма у Токију.

Она је у мечу за златну медаљу победила корејску такмичарку Дабин Ли са 10:7 и у четвртом мечу остварила исто толико победа.

FOTO: Printscreen

Мандић је поновила успех са Олимпијских игара у Лондону када је у истој конкуренцији такође освојила најсјајније одличје.

Милица је кренула одмах одлично и ударцем у главу је погодила ривалку. Уследио је муњевит ударац у труп, па је наша спортисткиња за мање од 40 секунди дошла до 5:0.

У наредних минут и по ниједна од два такмичарке није успела да изведе бољи напад, па је Српкиња остала у предности.

Корејка је у другој рунди морала да ризикује и после једног жустрог контакта се Милица нашла на татамију, а Дабин Ли је добила један поен за 5:1.

Уследила је размена у којој је Мандићева добила поен, а Кореја два до 6:3.

Трећа рунда донела је праву драму, јер је Дабин Ли кренула агресивно и успела је да изједначи са два добра трзаја, један руком, други ногом.

Ту није успела да сломи нашу Милицу, која је одговорила одличним нападима за 9:6 у последњих тридесет секунди, чиме је решила питање победника.

Мандићева је до финала, пре Корејке, побеђивала Кенијку Фејт Огало (13:0), па Александру Ковалчик из Пољске (11:4) и у полуфиналу Алтеу Лоран из Француске (7:5).

Подсећамо, наша земља сада има три медаље на Олимпијским играма у Токију, јер су прве две узели Дамир Микец у стрељаштву и Тијана Богдановић у теквондоу.

Милица је и политички активна па је тако дала потпис подршке Александру Вучићу и СНС странци 2018. године.