Прочитај ми чланак

„Маракана“ постаје „Национални стадион“?

0

Очекујемо позив за планирану презентацију идејног пројекта коју организује Амбасада Велике Британије, ‘МАЦЕ Гроуп’ и Фудбалски савез Србије. С поштовањем, председник Драган Џајић“, обратио се председник ФК Црвена звезда првом човеку српског фудбала. „Маракана“ постаје „Национални стадион Србија“?

czz
Томислав Караџић, први човек српског фудбала, изазвао је буру када је прво изјавио да „треба продати стадионе Црвене звезде и Партизана“, а потом истог дана позвао „вечите“ да „граде Национални стадион заједно са Фудбалским савезом Србије“.

Прво је стигао „одричан“ одговор из Хумске, а потом је потпредседник клуба из Љутице Богдана Небојша Човић рекао да је „ФК Црвена звезда заинтересована да конструктивно сарађује на овом пројекту, али уз одређене услове“.

После Човићеве изјаве, стигло је и званично саопштење црвено-белих, потписано од председника Драгана Џајића.

Преносимо га у целости.

„Поштовани господине Караџићу,

Овим путем се захваљујемо на допису упућеном дана 01. марта 2013. године, а везано за заједничку сарадњу у великом пројекту ‘Национални стадион Србија’.

ФК Црвена звезда свесрдно подржава идеју изградње Националног стадиона и сматра да је такав пројекат у инетересу српског фудбала.

Управни одбор Клуба је на седници одржаној 04. марта 2013. године размотрио предложену иницијативу и заузео став да је за ФК Црвена звезда прихватљиво да ‘Маракана’ буде Национални стадион с тим да изградња подразумева искључиво реконструкцију постојећег стадиона, а никако рушење или измештање истог, имајући у виду чињеницу да је стадион у власништву Клуба, као и да уз адаптацију може да буде стадион који испуњава највише светске критеријуме и ФИФА стандарде.

У вези напред наведеног, истичемо чињеницу да је ФК Црвена звезда један од малобројних клубова у Србији чији стадион већег капацитета је укњижен на Клуб који га истоверемено и користи. Већ дужи временски период постоји идеја комерцијализације стадиона како би обезбедили дугорочну економску одрживост Клуба, а истовремено остварили и друге циљеве од опште користи за друштво, као што је креирање нових радних места кроз експлоатисање не само реконструисаног стадиона већ и постојећег околног земљишта чији је Клуб корисник.

Са овим у вези, наш Клуб очекује да ћемо у догледно време кренути у разраду и допуну постојећих идејних решења, као и да ћемо наићи на разумевање институција наше земље и Града у којима видимо партнере за предстојеће пројекте. Вашу подршку у томе ћемо изузетно ценити и јавно истаћи као и више пута до сада.

Очекујемо позив за планирану презентацију идејног пројекта коју организује Амбасада Велике Британије, ‘МАЦЕ Гроуп’ и Фудбалски савез Србије.

С поштовањем, председник Драган Џајић“, написано је у писму адресираном на име Томислава Караџића, председника Фудбалског савеза Србије.

 

(Мондо)