• Почетна
  • СПОРТ
  • Мамић у Београду: Волим Србе, поштујем то што ме називају четником!
Прочитај ми чланак

Мамић у Београду: Волим Србе, поштујем то што ме називају четником!

0

zdravko-mamic-dinamo-1328585176-117531

(Курир)

Поштујем и волим српски народ и због тога ме мањина у хрватској називају четником, рекао је први човек Динама.

Здравко Мамић, извршни председник загребачког Динама, рекао је гостујући на Јавном сервису Србије да су без обзира на потешкоће Црвена звезда и Партизан брендови Србије.

„Бренд Партизана и Звезде много кошта и има много пре свега Руса и Украјинаца, који би за та српска чуда дали много пара“, рекао је Мамић, који је прокоментарисао и изјаву председника Црвене звезде Драгана Џајића да би уколико жели Мамић могао да ради у клубу са Маракане

„Била би привилегија радити у Звезди, да су нормалне околности. Мислим да Звезда има снаге да се врати на пут успеха и ишчекујем да се то догоди. Она је увек првила врхунске и уносне трансфере и у два велика клуба из Србије постојали су мајстори за трансфере, Џајић, Цветковић, Бјековић, Зечевић, али… Тамо где је Звезда била некада, сада је Динамо, који може, два, три пута да каже не понудама које добија.

Осам годинама клуб се пласирао у европска такмичења и то је велики плус за Динамо, који негује добре односе са свима и користи између осталог и успехе репрезентације Хрватске и тако за осам година заради 150 милиона евра. То је важно за афирмацију играча и зато су Хрвати скупљи од Срба, који су играчки бољи, али никада нису изградили култ репрезентације. То се види по отказима, са којима се суочавате често. Ту пре свега мислим на Матића, који се враћа, Љајића, Видића, Станковића… Симпатично ми је што Михајловић тражи да се пева химна, јер тиме жели да покаже колико је свима у тиму стало да покажу колико им значи репрезентација. Хрвати су то спонтано почели да раде“, рекао је Мамић.

Он је потом изнео очекивања пред сутрашњи дуел Србије и Хрватске на Маракани

„Победом би обезбедили друго место, а често смо на велика надметања одлазили из баража. За Србију је такође, то велики меч и свакако да желе да се реванширсају за пораз у Загребу. Био бих задовољан да Хрватска не изгуби.

Здравко Мамић је прокоментарисао и наводе медија у Хрватској да се често проводи у Србији.

„Срби и Босанци су незамењиви по хумору, и нико се од вас не зна боље забављати Ја волимХрватску, али нисам националиста и шовиниста. Говорио сам да је Југославија била најлепша земља на свету. Поштујем и волим српски народ и због тога ме мањина у хрватској називају четником.

Ја бих волео да се Србија економски и тржишно представи у мојој земљи, јер је то добро за све. Ја сам међу првима, на пример био за регионалну фудбалску лигу, јер је то нормално и могуће. Да имамо власт способну могли би много тога, али нажалост није тако. Ми не можемо да се супротставимо хулиганима и то је разлог због чега та лига и даље не постоји“, рекао је Мамић.