Прочитај ми чланак

Маљковић: Велики тријумф женске кошарке

0

Marina Maljkovic(Вечерње новости)

Селекторка женске сениорске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић честитала је јуниорској репрезентацији на великом успеху и бронзаној медаљи освојеној на Европском првенству у Хрватској.

Играчице до 18 година завршиле су изузетно успешно лето када је у питању српска женска кошарка.

– Честитам младим кошаркашицама и стручном штабу на великом успеху. Драго ми је да се репрезентативно лето завршило још једним изванредним резултатом кошаркашица. То је доказ да женска кошарка има потенцијал и будућност у Србији. Драго ми је да су, после великих успеха Партизана и сениорске репрезентације, као и пласмана У16 тима у А дивизију и јуниорке показале велику вредност – истакла је селекторка Србије.

Маљковићева, која је предводила сениорке до четвртог места на Еуробаскету у Француској у јуну месецу, задовољна је и чињеницом да су већ две јуниорке Драгана Станковић и Александра Црвендакић биле на ширем списку сениорске репрезентације.

Јуниорске кошаркашице Србије савладале су у борби за треће место на Европском првенству Холандију у Вуковару резултатом 57:56 поенима управо Драгане Станковић уз звук сирене.