Прочитај ми чланак

МАКЉАЖА СРБА И ХРВАТА НА МАЛТИ: Жесток сукоб коцкастих навијача са обезбеђењем из Србије!

0

hrvatski navijaci 01_f

САН ЂИЛИЈАН – Око петнаесторо навијача фудбалске репрезентације Хрватске сукобило се касно синоћ са радницима обезбеђења из Србије у ноћном клубу Вајт Палас у центру Пачевила на Малти.

После брзе интервенције малтешке полиције неколико особа је ухапшено, а затворени су и околни локали. У тучи је лакше повређено неколико особа. Испред самог локала причињена је материјална штета, пошто су у инциденту коришћени столови и столице из баште ноћног клуба.

У паралелној улици, недалеко од места инцидента седели су чланови делегације фудбалске репрезентације Хрватске која се данас састаје са Малтом у квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године.

Фудбалски савез Хрватске (ХНС) је у августу донео одлуку да не води организовано своје навијаче на гостовања због суспензије Европске фудбалске уније након појаве кукастог крста на игралишту стадиона Пољуд у Сплиту приликом квлиафикационе утакмице са Италијом. ХНС је тада навео да је Хрватска била веома близу избацивања из квалификација и да је добила „жути картон“ европске куће фудбала.

УЕФА је због истицања кукастог крста казнила ХНС једном утакмицом играња пред празним трибианама, одузимањем једног бода у квалификационој Групи Х за континентални шампионат, као и са 100.000 евра. ХНС је у прошлости много пута кажњаван од УЕФА због испада навијача који су истицали фашистичке и расистичке пароле, али и због пиротехничких средстава, када су на кратко прекинули утакмицу у Милану против Италије.

Утакмица 10. кола Групе Х квалификација за Европско првенство између Малте и Хрватске играће се данас од 20.45.

Извор: Бета