• Почетна
  • СПОРТ
  • ЛОВЕРЊ: Ако буде на једну лопту, биће луђе од најлуђег!
Прочитај ми чланак

ЛОВЕРЊ: Ако буде на једну лопту, биће луђе од најлуђег!

0

nnegovanovic-partizan-nanter-031

Ако један клуб у својим редовима има најбољег скакача Евролиге (макар и после прва три кола) аутоматски значи да је, осим подизања сопственог самопоуздања, истовремено и противнику сузио поље деловања.

Једноставно, већи део колача од промашаја припада тиму са јачим скоком, што значи и мање напада за ривала који, самим тим, мора добро да зна „шта ће са лоптом“.

Партизан тренутно има најбољи скок у Евролиги (дели прво место са Бајерном), а само четири клуба допуштају мање ухваћених лопти противницима од црно-белих.

Прва виолина Партизановог летећег оркестра је Жофри Ловерњ, момак у чије руке упадне скоро 13, од просечно 39 лопти које шампион Србије шчепа након што се одбију од обруча. Та бројка га чини убедљиво најбољим и у Евролиги.

– Мислим да су за добар скок најважнија концентрација и физичке способности – објашњава снажни Француз.

– Трудим се да на свакој утакмици останем фокусиран, да дођем до што више лопти, јер је свака изузетно важна. Квалитетан скок у одбрани отвара могућност добре контре, а у нападу даје нову прилику за кош. Не размишљам о томе да будем најбољи скакач Евролиге, желим само да мој тим побеђује.

У петак ће Вам у скоку конкуренцију правити армија дугајлија – 204 сантиметара високи Клеиза, 206 Прелџић, 209 Бјелица, 210 Видмар, 211 Жорић… Како ћете против њих доћи до „постављеног стандарда“?

– У прошлој утакмици сам био љут на себе. Никада ме није било брига колико ћу постићи поена. Али, у Кијеву сам убацио само два и ми смо изгубили. Када се завршила утакмица, говорио сам себи: „Постигао си само два поена, да си дао још барем један кош, можда би твој тим победио!“ Стварно ме не занима статистика, само хоћу да побеђујем. Ако сам дао све од себе и помогао, то је најважније.

О Фенеру…?

– Тим који има сјајне играче на свакој позицији, има и много новца… Али, у Пиониру ништа није немогуће. Сваког противника сјајно простудирамо, знаћемо све и о Фенербахчеу. Бићемо спремни, али… Много је тешко победити такав тим. Ипак, верујем у моје саиграче.

Пионир као снага?

– Могу само да претпоставим како ће бити. А ако се буде играло на једну лопту, биће луђе од најлуђег – поручио је крилни центар Партизана.

(Журнал)