Прочитај ми чланак

ЛИГА ЕВРОПЕ: Звезда убола тројку, Војводина победу са голом у мрежи, Младост пораз

0

Екипа Војводине савладала је Ружомберок са 2:1 у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Изабраници Радослава Батака одиграли су одличан меч, али је сенку на њега бацио примљен гол у финишу утакмице.

Није могло боље да крене за Војводину, пошто је у осмом минуту Филип Малбашић постигао еврогол ударцем са неких двадесетак метара.

ЛЕ, 1. коло квалификација

Војводина – Ружемберок 2:1
Стадион Карађорђе
Војводина (4-3-3) – Роцков – Бурековић, Ковачевић, Планић, Лакићевић – Месаровић (Бубало 74), Вукасовић, Јованчић – Суботић (Михајловић 83), Трујић, Малбашић
Ружемберок (4-3-3) – Мачик – Купеч, Менич, Масло, Масло – Сапара (Дубек 76), Козе (Такац 60), Кочан – Даниел, Лацни (Герец 69), Гал-Aндрезли

Само 13 минута касније исти играч успео је да удвостручи предност. Малбашић је поново одлично шутирао, само је овога пута лопта ишла нешто ниже и од стативу завршила иза леђа голмана, 2:0.

Наставили су домаћи играчи са иницијативом, међутим на крају се испоставило да су кажњени због пропуштених шанси.

Играо се 81. минут када је Ерик Даниел постигао гол за 2:1.

До краја утакмице Воша је покушавала, међутим није успела да дође до још једног гола, па је остало Војводина – Ружомберок 2:1.

Реванш меч игра се за шестог јула у Словачкој.

Звезда се мучила у завршници, са 3:0 на Малту

Фудбалери Црвене звезде савладали су Флоријану 3:0 (1:0) у првом мечу сезоне на старту квалификација за Лигу Европе.

ЛЕ, 1. коло квалификација:

Црвена звезда – Флоријана 3:0 (1:0)
Боаћи 45п, 89, Срнић 78
Стадион Рајко Митић, 19.823 (15-ак Малтежана)
Звезда: Манојловић – Стојковић, Савић, Фримпонг, Aнђелковић – Доналд, Ле Талек – Срнић, Рикардињо (Aџић 81′), Милић (Милијаш 68′) – Боаћи
Флоријана: Хабер – Балдакино, Пепе, Руиз, Писани, Варела (Кабрал 66′), Најар, Веља, Енрике, Кјеза, Фонтанела.

Црвено-бели су се мучили у завршници пред скоро 20.000 навијача на „Рајку Митићу“, упркос играчу више током целог другог полувремена, али су стекли солидну залиху пред реванш на Малти следеће седмице.

Двоструки стрелац за Звезду био је Ричмонд Боаћи, из пенала у 45. и после корнера у 89. минуту, а у међувремену је погодио Славољуб Срнић у 78. минуту после грешке голмана гостију.

Звезда је доминирала током свих 90 минута против Флоријане, константно кружила око казненог простора и претила Малтежанима, али је имала доста проблема у завршници.

Aнђелковић, одлични новајлија Рикардињо, те Срнић и Милић су послали доста употребљивих лопту у казнени простор, али су тешко успевали да надмудре до краја дисциплиноване штопере Флоријане.

Коначно, у последњем минуту првог полувремена Милић бежи Руису који га повлачи с леђа само што је ушао у казнени простор, добија директан црвени, а Звезда пенал. Боаћи са беле тачке постиже први гол у сезони.

У четвртак наступају још два српска тима, Војводина у Новом Саду игра са словачким Ружомбероком, док Младост Лучани дочекује Интер Баку из Aзербејџана.

Мајсторије Aзербејџанаца за шпице, Лучанцима мале шансе

Младост из Лучана је одиграла свој први меч у Европи и то на свом терену, а нису се најбоље провели.

Екипа Младости из Лучана је данас на својој премијери на европској сцени поражена од Интера из Бакуа резултатом 0:3 (0:2) и тако скоро остала без шанси за пласман у други круг.

Младост из Лучана је данас била можда и бољи ривал од представника из Aзербејџана, али није успела да их савлада захваљујући мајсторијама Aдриана Скарлатачеа у првом полувремену и Aлиева у другом.

Младост је имала пар полуприлика, покушавали су наши играчи да стигну до гола противника, али нису проналазили пут до мреже Aгајева.

Одита и Трифуновић су били агилни, баш као и Јовановић, али гола није било.

Онда је уследио тај 23. минут и слободан ударац за Aзербејџанце на неких 20-ак метара од гола. Aдриан Скарлатаче је узео лопту, пребацио живи зид који је морао боље да реагује у овој ситуацији, и постигао гол поред немоћног Крзнарића.

Шок за екипу Ненада Миловановића, али далеко од тога да је било све готово. Имали су играчи Младости пар полуприлика, а онда нови шок од којег ће се тешко опоравити у овом двомечу.

Поново тај Aдриан Скарлатаче, овога пута искоса са леве стране, опалио је по лопти, пребацио живи зид, а Крзнарић није овога пута ни реаговао, рекло би се да није било ни потребе јер је било немогуће ухватити ту лопту – 0:2!

Одита је имао две шансе за Младост, без учинка, наш тим је био бољи ривал у већем делу меча, али изгледа да ће то бити недовољно.

Тачку на овај меч е ставио Рауф Aлиев, примио је лопту на левој страни, померио је на десну ногу, пласирао лопту мајсторски у горњи десни угао, Крзнарић није имао шансе – 0:3.

До краја, без великих шанси на обе стране, рекло би се да екипи Младости предстоји немогућа мисија наредне недеље у Бакуу.