• Почетна
  • СПОРТ
  • Лига Европе: Војводина са десеторицом боља и са лепом залихом голова!
Прочитај ми чланак

Лига Европе: Војводина са десеторицом боља и са лепом залихом голова!

0

vojvodina-malta-liga-evrope-1372896534-334557
(Б92)

Фудбалери Војводине савладали су мађарски Хонвед 2:0 (1:0) у првом мечу 2. рунде квалификација за Лигу Европе.

Новосађани су успели да савладају ривала са играчем мање, а победу су донели Бранислав Трајковић и Огњен Врањеш.

Први је гол дао главом после корнера, а други из пенала који је изборио Абубакар Умару. У 21. минуту преоштро је искључен млади бек Настић.

Фудбалери Војводине су за разлику од претходних сезона показали изузетну зрелост у дуелу са Хонведом. Играли су стрпљиво и повели у 19. минуту голом Бранислава Трајковића.

Само два минута касније преоштро је искључен Настић, али играч мање није поремерио Новосађане. Иако бројчано слабији, нису дозволили Мађарима да преузму контролу, те стрпљиво чекали свој шансу.

Дочекали су је 20 минута пре краја када је Абубакар Умару изнудио пенал, а Огњен Врањеш реализовао најстрожу казну за великих 2:0 пред реванш.

Најмање узбуђења тренутно има у Новом Саду. У првих десетак минута меча оба тима су шутирала само по једном, и то далеко од гола. Војводина је потом преузела иницијативу и запретила два пута, али безуспешно.

Боља игра донела је Војводини предност у 19. минуту игре. Врањеш је убацио лопту из корнера са десне стране, а Бранислав Трајковић је сјајно скочио у петерцу и затресао мрежу Мађара.

Међутим, само два минута касније Воша је остала са играчем мање на терену. Настић је на средини терена беспотребно оштро стартовао над Баратом и добио директан црвени картон. Можда и преоштра одлука судије.

Иако са играчем мање Војводина је могла до 2:0. 15 минута пре краја полувремена Полетановић је избегао офсајд позицију, није најбоље захватио лопту која на крају пролази за мало поред стативе. У самом финишу полувремена Мађари прете преко корнера, али Делач сигурно брани.

Мађари су заиграли конкретније у наставку, покушали да искористе бројчану предност, али је Војводина и даље била опасна. А онда, 20 минута пре краја, Новосађани стижу до пенала преко Абубакара Умаруа. Огњен Врањеш је био сигуран и донео два гола предност Војводини.