Прочитај ми чланак

Лига Европе: Победа Партизана, Војводина нерешено (Видео – голови)

0

part-voj

(Б92, Спортски журнал, РТС)

Стадион Партизана. Судија: Серхиј Бојко (Украјина)

Партизан: Стојковић, Аксентијевић , Петровић, Обрадовић, Станковић , Марковић, Илић (кап), Ђемба Ђемба, Грбић, Јојић, Митровић.

Тун: Февр, Сулмони, Зигфрид, Витвер, Лити, Цуфи, Хедигер(кап), Кристијан Шнојвли, Саного Жуниор, Мартинес, Марк Шнојвли

Стадион Карађорђе. Судија: Роберт Шергенхофер (Аустрија)

Војводина: Делач, Радоја, Лековић, Трајковић, Врањеш, Ђурић, Аливодић, Гачиновић, Полетановић, Вулићевић (кап), Шкулетић

Шериф: Томић, Метуа, Пеј, Самарџић (кап), Луванор, Балима, Фернандо, Каду, Мојал, Рикардињо, Иса

Ток мечева:
На овом месту пратите збивања од изласка фудбалера на терен до самог краја утакмица у Београду и Новом Саду.

Стадион у Новом Саду ни овог пута није испуњен, доста је празних места на југу и северу, али је атмосфера била веома добра.

У Хумској је десетак минута пре утакмице око 10 хиљада људи, навијање још није почело, а једино вредно пажње су биле овације Стојковићу. Пет минута пред меч, акда су играчи изашли на терен, кренула је и подршка, почевши од „Хоћемо победу“.

Победа је до сада изостала у Лиги Европе. Чују се и уобичајене песме против управе са југа. Алтернативни навијачки центар на североистоку је мање бројан него обично.

0: Почеле су обе утакмице.

2: Марковић испитује способности голмана Туна шутем са дистранце.

10: После десет минута игре на стадионима у Хумској и Карађорђу нема превише узбуђења. Партизан је од самог старта меча кренуо офанзивно и успео већ неколико пута да припрети Швајцарцима. С друге стране, у Новом Саду је нешто конкретнији Шериф, док Воша прети углавном после дугих лопти.

18: У истом минуту виђене су прилике на оба стадиона. Шериф је у Новом Саду запретио из слободног ударца, али је голман Воше одбио лопту. С друге стране, играчи Партизана нису успели да убаце лопту у гол. После једног корнера уследила је велика гужва у пет метара, али је голман гостију зауставио лопту на линији.

23: Млади Петровић је направио фаул на неких 25 метара над Мартинесом, који је претио да изађе сам на Владимира Стојковића, али је лопта отишла високо преко пречке.

26: Воша се ослободила притиска Молдаваца са старта и почела све опасније да прети. Полетановић је после паса Аливодића лоше шутирао, да би Гаћиновић, не дуго затим, после соло продора шутирао са 18 метара, али је за мало био непрецизан.

Већ у следећем нападу, стопостотна шанса за Тун, али је Обрадовић успео да стигне Санога и у последњем тренутку избаци лопту у корнер.

С друге стане, нажалост, на „Карађорђу“ води Шериф. Каду је пробио и центрирао с десног Бока, а Иса био бржи од Ђурића и савладао Делача.

42: Након театралног пада код аут линије Енрике Луванор зарадио је други жути картон и тако дао Војводини наду да може до преокета. И Тун је могао да остане са играчем мање, али је Марк Шнојвли добио само жути за шутирање Обрадовића без лопте.

45: У последњим тренуцима пред одлазак на одмор Партизан је имао нову шансу. Јојић је извео корнер са десне стране, Саша Илић је гађао главом, али је Фавр пребацио лопту преко пречке.

vojv part875_orig

Полувремена: Завршена су полувремена на оба стадиона, а навијачи Партизана су својим играчима при изласку поручили – „Играјте фудбал“.

Полувремена: Завршена су полувремена на оба стадиона, а навијачи Партизана су својим играчима при изласку поручили – „Играјте фудбал“.

48: Имали су Швајцарци две одличне шансе на старту другог полувремена. Прво је Шнојвли примио дуг пас на седам метара сам као дух, али је лоше одреаговао и Стојковић је обранио. Доста опасније било је у друго наврату, када је Мартинес шутирао, такође усамљен, са неких десетак метара, али је голман црно-белих и тај шут зауставио.

53` Жути картон за Пајеа, јер је одуговлачио са извођењем аута.

54` ГОООООООООООООООООООООЛ! Војводина стиже до изједначења 1:1, стрелац Шкулетић.Лопта је после покушаја центаршута Калуђеровића стигла до Вукчевића који је сјајно упослио Шкулетића. Нападач Војводине је сјајно реаоговао и лоб ударцем је послао лопту у мрежу.

54` Жесток судар, страдао је Александар Митровић, којем се указује помоћ ван терена.

56` Друга измена у Партизану, Петра Грбића је заменио Никола Нинковић.

65` Корнер за Војводину изводи Вукчевић. Ипак је то урадио веома лоше.

68` Још једном је Стојковић био спасилац Партизана. Саного је сјајно избацио самог Мартинеза, али је голман црно-белих сјајно пратио ову акцију гостију, па је истрчао и избио лопту у аут.

69` Прва измена у Туну, Кристијан Шнеувли је ван терена, уместо њега шансу је добио Нелсон Фереира.

JNA stadion2100899_orig

70` ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ
Узео је током меча део навијача Партизана Јојића „на зуб”, али је он постигао водећи погодак. Нинковић је сјајно задржао лопту поред двојице играча Туна, потом асистирао Јојићу, овај се дриблингом ослободио чувара, ушао у шеснаестерац и савладао Февреа за велику радост у Хумској.

У међувремену, Војводина из све снаге покушава да дође до преокрета, а просто је невероватно шта је Калуђеровић успео да промаши. Бившем нападачу Рада и Црвене звезде је лопта буквално пала међу ноге, на четири метра од гола Шерифа, али је он некако послао преко пречке.

77: Наставио је Партизан са нападима после вођства. Јојић је на идентичан начин прошао по левој страни, али је овога пута његов шут био изблокиран, да би Митровић у наредном нападу искористио лошу процену голмана гостију и захватио лопту главом, али је она завршила тик поред стативе. 

87: Партизан наставља са притиском, али не успева озбиљније да угрози гол гостију, док у Новом Саду Војводина и даље покушава да преокрене резултат против бројачано слабијег Шерифа. Каду је после дужег времена имао прилику за Шериф, али је лоше извео слободан ударац. Нападачи Воше на све начине покушавају да пошаљу лопту у гол. Ређају се шансе испред гола Томића, али лопта нече у гол.