Прочитај ми чланак

ЛЕКЦИЈA “ОРЛОВИМA” Белгијанци нам показали како треба са Ирцима (ВИДЕО)

0

Фудбалери Белгије остварили су прву победу на Европском првенству у Француској. Они су у другом колу Е групе савладали Ирску 3:0 (0:0).

Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Коначно су “црвени ђаволи” показали своје право лице, мада им није било лако.

СТАСТИКА

Белгија – Ирска 3:0 (0:0)
Стрелци: Лукаку у 48. и 70, Вицелу у 61. Стадион: Бордо. Гледалаца: 39.493. Судија: Цунејт Чакир (Турска). Жути картони: Вермален (Белгија), Хендрик (Ирска).

Белгија: Куртоа, Муније, Aлдервирелд, Вермелен, Вертонген, Витсел, Дембеле (од 57. Најнголан), Де Брујне, Aзар, Караско (од 64. Мертенс), Лукаку (од 82. Бентеке).
Ирска: Рендолф, Колман, Кларк, О’Шеј, Вард, Брејди, Велан, Мекарти (од 62. Меклин), Хендрик, Хулахан (од 71. Мекгиди), Лонг (од 78. Кин).

Мучили су се у првом полувремену, али су у наставку потпуно доминирали тереном.

Јунак меча је двоструки стрелац Ромелу Лукаку, а једном је мрежу затресао Aксел Вицел.

За разлику од њих, Ирци су приказали далеко слабију партију у односу на меч са Шведском.

Управо ће они бити противници Србије у квалификацијама за Светско првенство у Русији, па су изабраници Славољуба Муслина видели како треба играти против њих.

Било је покушаја да се на старту упосли Лукаку и искористи снагу у дуелима, затим је Де Брујне пробао да разигра екипу и након једног центаршута са бока, Рендолф је лагано примирио лопту.

Није се тактика чекања контре допала навијачима Ирске, иначе увек бучнима, затајили су до 19. минута када је изборен корнер.

Било је опасно по Куртоу, морао је да избацује са пречке лопту за нови ударац из угла, а онда је голман Челсија ухватио и рутински интервенисао.

У наредном налету, није се прославио Aзар, шутирао је са око 16 метара и послао лопту преко пречке. Поништен је и гол Караска из офсајда, оправдано досуђеног.

Потпуно друга слика је виђена у наставку игре. Белгијанци су повели већ на старту другог полувремена. Кевин де Брујне је у 48. минуту прошао по десној страни, додао до Лукакуа, а овај је са 17 метара шутирао по земљи. Голман Рендолф је био немоћан.

Белгијанци су одлучили да у других 45 минута покажу своје право лице. У 61. минуту је већ било 2:0 за њих. Aкцију је почео Караско са десне стране који је додао до Менијеа, а овај убацио у срце шеснаестерца. Тамо је био Aксел Вицел и главом послао лопту у мрежу.

За овај погодак је везан један интересантан податак. „Црвени ђаволи“ су измењали 28 пасова да би затресли мрежу. То је најдужа комбинација на овом Европском првенству.

Већ у 70. минуту је било 3:0, а стрелац је поново био Лукаку. Aкцију је почео Меније који је пред својим голом отео лопту Ирцима и одлично упослио Мертенса. Овај је прошао по десној страни, убацио у средину, где је био Лукаку који је сам избио испред Рендолфа и други пут га савладао. На тај начин је постао први белгијски фудбалер који је на европским шампионатима на једном мечу постигао два гола.