Прочитај ми чланак

ЛЕБРОН напушта Кавсе и сели се у ЛА?

0

Вероватно и најбољи кошаркаш данашњице могао би да напусти франшизу у којој је почео каријеру.

Стигао је Леброн Џејмс 2003. у НБА лигу као један од најдоминантнијих кошаркша које је средњошколска кошарка икада видела.

Одмах је показао да је страшан таленат, добио је у својој деби сезони и признање за рукија године.

Ипак, са франшизом из Охаја није успевао да се домогне жељене титуле, те је 2010. одлучио да се придружи пројекту Пета Рајлија у Мајами Хиту.

Тамо га је чекао Двејн Вејд, а убрзо се „Флешу“ и Џејмсу придружио и Крис Бош, те је оформљена чувена „велика тројка“ НБА лиге.

За четири године у Мајамију играо је четири финала, у првој сезони је „Врелина“ неочекивано поражена од Даласа у шест утакмица, уследила су два освајања прстена, да би у својој последњој сезони у дресу Хита Леброн у великом финалу изгубио од Сан Антонија, овога пута у пет утакмица.

Након тога, Леброн је решио да се врати у тим који га је 2003. драфтовао, придружио се Кајрију Ирвингу у Кливленду, а као и када је стизао у Мајами и овога пута је још један велики играч кренуо његовим корацима, Кавси су поред Леброна довели и Кевина Лава.

У првој сезони, финале. Тамо су се сусрели са Голден Стејт Вориорсима. Како су Ирвинг и Лав били ван строја због повреда, пред Леброном је био јако тежак задатак. На крају није успео да донесе титулу у Охајо у својој првој сезони по повратку, али је играо толико добро да је мало недостајало да добије награду за најкориснијег играча финала. Награда је ипак отишла у руке Андреа Игоудале, а Леброн је у просеку на шест утакмица бележио 35,8 поена, уз 13,3 скокова и 8,8 асистенција по мечу. То ипак није било довољно за прстен.

Уследила је сезона 2015/16, а поново смо у великом финали гледали Вориорсе и Кавсе. Овога пута су „Ратници“ до плеј-офа стигли са рекордне 73 победе у регуларном делу сезоне, били су апсолутни фаворити.

Повели су кошаркаши Голден Стејта са 3:1 у финалној серији, чинило се да Леброн поново неће донети титулу у Охајо, али он се није предавао. Успели су Кавси да испишу историју, постали су први тим који је у великом финалу надокнадио 3:1 и освојили су прстен. Славље је могло да почне, Леброн Џејмс је успео да донесе титулу Кавалирсима.

Ове сезоне, Кавси су са пола гаса стигли до плеј-офа, завршили су на трећем месту Истока, али је било јасно да ће тешко ико моћи да их заустави да се домогну још једног финала.

Почистили су Индијану и Торонто, од Бостона су изгубили само један меч, те су заказали још један окршај са четом Стива Кера.

Након три утакмице, више је него јасно да Леброн неће одбранити титулу, Вориорису су једноставно прејаки са Кевином Дурентом, те су добили сва три сусрета.

Последњи је одигран синоћ, Кавси су ношени Леброном и Ирвингом били на прагу тријумфа, али их је Дурент поново разочарао, убацио неке кључне поене у последњим минутима и донео нову победу Голден Стејту.

Како ствари стоје није немогуће да Кавсе задеси и метла, а сурова доминација Вориорса могла би да натера Џејмса да размисли о промени средине још једном.

Како преноси новинар „Рингера“ Џајлин Роуз, популарни „Краљ“ би могао да се пресели у Лос Анђелес, али тек на лето 2018. године, када ће постати слободан играч.

Дакле, извесно је да ће Леброн са Кавсима покушати и наредне сезоне да се домогне титуле и свог четвртог прстена, али би након тога као 33-годишњак могао се пресели у „Стејплс центар“, у чијој близини има и кућу.

Ипак, Роуз није појаснио коју франшизу из „града анђела“ би Џејмс могао да појача. Клиперси ће овог лета одлучити да ли покушати да још једном нападну титулу са Полом и Грифином, или ће се окренути подмлађивању екипе, док славни „Језераши“ нису своји већ пар година, а долазак Леброна Џејмса би дефинитивно вратио шампионске амбиције навијачима Ел Еј Лејкерса.