Прочитај ми чланак

Крстић: Све ме подсећа на лето 2009.

0

krstic(Вечерње новости)

Капитен Србије Ненад Крстић, један од најстаријих играча на турниру “Трофеј Београда”, понео је заслужну титулу најкориснијег – МВП. Поред свега тога може се сматрати и најискуснијим, ако не на целом дводневном догађају у београдској Арени, онда свакако у српској репрезентацији, па је са свим тим титулама био опрезан у давању оцена и процена тиму који предводи…

– Турнир у Београду је стигао за нас у право време. Од великог је значаја за цео тим, а посебно за играче који су први пут у репрезентацији. Две победе нас изузетно мотивишу, али не би требало да нам дају крила да високо узелтимо. Осцилације су нормалне и биће их, али је још рано да се доноси неки коначан суд.

На питање каква је атмосфера у екипи и да ли би могао да упореди овај скуп са скуповима од претходних година Крстић је био још опрезнији:

– Сви момци дају максимум и труде се. Све ово ме неккако подсећа на Евробаскет 2009. године. И тада смо имали перспективан, млад састав, играли смо храбро и агресивно и далеко смо догурали. Тешко је у овом тренутку давати конкретне процене јер су многи тимови ослабљени, а то се углавном дешава после Олимпијских игара када играчи одустају од наредног великог такмичења. Има још времена да се ствари дотерају.