• Почетна
  • СПОРТ
  • КРАЉ ПАРИЗА: Ђоковић савладао Ферера и освојио 40. трофеј у каријери (Видео)
Прочитај ми чланак

КРАЉ ПАРИЗА: Ђоковић савладао Ферера и освојио 40. трофеј у каријери (Видео)

0

novak-dokovic-foto-reuters-1383494846-391543

ПАРИЗ – Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је Мастерс у Паризу пошто је у финалу савладао трећег тенисера света Шпанца Давида Ферера са 2:0 (7:5, 7:5).

Новаку је ово други тријумф у „Берсију“, 16. Мастерс у каријери и укупно 40. трофеј у АТП каријери. Ђоковићу је ово шести трофеј у сезони и 18. узастопна победа на Мастерсима.

Оба сета су личила један на други као јаје јајету. Ферер је у оба сета први правио брејк, повео са 5:3, али је Ђоковић у оба наврата на 5:4 правио брејк, да би потом освојио и наредна два гема.

Ђоковић и Ферер већ од сутра учествују на завршном Мастерсу у Лондону, а српски тенисер први меч игра у уторак против Роџера Федерера од 21 час.

Да би био први Новак треба да освоји титулу у Лондону, да победи све ривале у групи, а да Надал мора да победи два меча у групи.

 

ТОК МЕЧА

2. СЕТ

7:5 – КРААЈ! као и у првом сету, тако је и сада Ђоковић од 3:5 стигао до 7:5 и освојио Мастерс у Паризу.

6:5 – Ас ударцем Ђоковић је добио свој сет за вођство 6:5.

5:5 – Понавља се први сет! Брејк Новака за изједначење!

4:5 – Још један лако освојен гем за Ђоковића, али Ферер у наредном сервира за меч. Како би било лепо да се понови први сет када је Ферер сервирао за сет на 5:4, али Новак напрвио брејк и потом га освојио.

3:5 – Два пута је Ђоковић напао бекендом сервис Ферера и два пута избацио лоптицу у аут.

3:4 – Нешто лакши гем за Ђоковића. Држи свој сервис, али мора да нападне Фереров.

2:4 – Од сјаја до очаја, Ђоковић је добро почео гем, био близу брејк шансе, али полупани рекет најбоље говори како је гем завршио.

2:3 – Коначно гем без стреса за Ђоковића.

1:3 – Лако освојен гем за Ферера.

1:2 – Мало је недостајало да Ферер освоји нови брејк, али је Ђоковић искористио једну грешку Шпанца да нападне и узме гем. Ферер је имао две брејк лопте и прави зицер на мрежи, али се српски тенисер на волшебан начин извукао.

0:2 – Потврдио је Шпанац брејк у гему у коме је Ђоковић могао одмах да се врати пошто је имао брејк лопту. Међутим, после грешке, а потом и доброг напада Шпанац осваја гем.
0:1 – Неће се предати Ферер тако лако, одузео је одмах сервис Ђоковићу.

 

1. СЕТ

7:5 – Потпуна доминација Ђоковића у финишу првог сета и вођство 1:0 у мечу.

6:5 – У сјајном ритму српски тенисер осваја трећи узастопни гем и потпуно преокреће ситуацију у своју корист.

5:5 – Вратио је Ђоковић брејк! Српски тенисер је у дугим разменама изашао као победник, искористио је прву од две везане брејк лопте за узједначење.

4:5 – Најбржи гем до сада, Ђоковић је експресно одсервирао четири пута и смањио предност Ферера.

3:5 – Поново је Ђоковић стигао до брејк прилике и то после дупле сервис грешке, али је Ферер, као и у претходном гему када је сервирао, одсервирао два везана сервис винера за пети освојени гем.

3:4 – Гем који оставља Новака у игру у првом сету.

2:4 – Ђоковић је имао одмах прилику да стигне до рибрејка, али није искористио. Потом је направио две везане грешке и дозволио Фереру да потврди брејк.

2:3 – Први брејк у мечу иде на конто Ферера. Шпанац је после дугих размена удараца стигао до две везане брејк лопте, а искористио је другу, после најдужег поена да поведе. Тај последњи поена имао је 36 размена удараца, што је најдужи поен ове седмице у Берсију.

2:2 – Тенисери су сигурни на свом сервису на старту меча.

2:1 – Два сервис винера и два дуга поена припала су Ђоковићу који осваја гем без изгубљеног поена.

1:1 – Давид Ферер се реванширао Новаку на сличан начин и освојио свој први гем у мечу.

1:0 – Већ први поен је најавио оно што смо могли да наслутимо. Биће ово меч са пуно размена удараца. Ђоковић осваја први гем у мечу.