Прочитај ми чланак

ФИБА попустила: Кошаркаши Приштине могу у Европу!

0

kosarkaska-lopta

(Телеграф)

После споразума, који су у Бриселу потписали представници влада Србије и Косова, светска кућа кошарке ФИБА, европски огранак ФИБА Еуропе и све чланице федерација одобриле су учешће КК Сигал из Приштине у Балканској лиги. Одговор Србије се још чека

На састанку одбора представника клубова у Бугарској, који учествују у Балканској Еурохолд лиги, донета је одлука да ће приштински клуб Сигал бити нови члан лиге од наредне сезоне 2013/14. Годишњем састанку током фајнал-фора присуствовали су представнци националних савеза Бугарске, Израела, Македоније, Румуније и Црне Горе.

Регионално такмичење, много мање од АБА лиге, егзистира већ неколико година, а ове сезоне је из Србије наступао ОКК Београд. Ту су још тимови из Израела (Галил Гилбоа), Бугарске (Рилски и Левски), Грчке (Кавала), Хрватске (Ђуро Ђаковић), Македоније (Куманово, Кожув), Црне Горе (Морнар).

Учешће екипе са Косова разматрало се још прошле године, а сада је примљена у наведено такмичење, пошто су то одобрили светска кућа кошарке ФИБА, европски огранак ФИБА Еуропе и све чланице федерација, осим Србије, чији се одговор још увек чека.

Одлука у бугарском Самокову донета је после састанка који је одржан дан раније, на ком су се састали директор лиге Асен Христов и представници Сигала Назми Пакарада и Артан Ругова, а имајући у виду да је и ФИБА дала своју званичну дозволу, поготово после споразума који су у Брисуле у петак потписали представници влада Србије и Косова, саопштено је на сајту БИБЛ лиге.