Прочитај ми чланак

КОШАРКА: Словенци би да „отму“ Србина

0

Није реткост да играчи када нису у првом плану у репрезентацији своје земље искористе прилику да заиграју за неки други државни тим, ако за њих постоји интересовање.

ivan-marinkovic-kk-zadar

За центра Задра Ивана Маринковића интересовање постоји и то од стране Словеније чији пасош такође поседује пошто му је једна баба Словенка.

О томе и могућности да игра за “дежелу” Маринковић је говорио у интервјуу датом за Блиц.

– Сигурно да је то велика част и да импонује када се директор једне такве репрезентације интересује за вас. Матјажа Смодиша се као врхунског играча јако добро сећам и веома ценим, а селектора Кокошкова нажалост нисам имао прилике да упознам, али сам о њему слушао заиста само у суперлативу.

Бивши кошаркаш Црвене звезде и Партизана није дефинитивно затворио врата тој могућности.

– Не знам колико је све то оствариво и да ли бих  уопште био спреман да играм за било коју репрезентацију осим Србије. Заиста у овом тренутку нисам размишљао о томе и не знам шта бих могао да кажем на ту тему. У сваком случају сам почаствован због чињенице да би такве кошаркашке величине волеле да ме виде у дресу своје репрезентације.

Маринковић је у млађим категоријама играо за репрезентацију Србије и питање је да ли би од ФИБA добио дозволу за промену кошаркашког држављанства. Тренутно је најбољи стрелац AБA лиге са просечно 21,71 поеном по мечу.