• Почетна
  • СПОРТ
  • Колашинац: Одузето ми је прво место у Загребу зато што сам из Србије
Прочитај ми чланак

Колашинац: Одузето ми је прво место у Загребу зато што сам из Србије

0

sp-asmir_620x0

Куглу сам бацио скоро 21 метар, али ми је судија рекао да сам преступио и тај шести хитац означио као неважећи – рекао је бацач кугле после 64. „Меморијала Ханжековић“

КИША је лила као из кабла, а Ивана Шпановић је убедљиво водила у скоку удаљ на 64. „Меморијалу Ханжековић“ у Загребу.

Њен скок из прве серије (6,50 м) дуго је одолевао ривалкама, а онда је на ред дошла шеста серија. Румунка Алина Ротар је идеално сигла на одскочну даску, сјајно се одразила и долетела на 6,56 метара.

Кренула је, потом, српска рекордерка. Сви су на стадиону били уз њу, али траг у песку је оцртао 6,55 и дефинитивно друго место за нашу најбољи атлетичарку. Треће место заузела је Швеђанка Ерика Јардер скоком од 6,36 метара.

Ивану, која је прошлог месеца на ЕП у Цириху освојила сребрну медаљу скоком од 6,81 метара, до краја сезоне очекује је још наступ за репрезентацију Европе на Купу континената, 13. и 14. септембра у мароканском граду Маракешу.

Истом такмичењу, Драгана Томашевић је заузела четврто место у бацању диска, хицем од 56,17 метара. Победила је Садра Перковић (Хрватска) са 65,09 метара.

Асмир Колашинац је резултатом 20,32 метра заузео четврто место. Први је био Том Волш (Нови Зеланд) са 20,69.

– Одузето ми је злато и прво место само зато што сам из Србије. Куглу сам бацио скоро 21 метар, али ми је судија рекао да сам преступио и тај шести хитац означио као неважећи. Страшно сам разочаран – не крије српски шампион.

 

(Večernje Novosti)