Прочитај ми чланак

Ко је бакљаш из Ниша привилегован да гледа Звезду?

0

Упркос одлуци Кризног штаба да забрани присуство публике на првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и Милана, одређеним привилегованим људима, блиским властима, омогућено је присуство мечу. И док је армија Звездиних навијача остала разочарана код куће, јавност се пита, ко је Бојан Маринковић Бојзи, који је уз већ познатог Владимира Ђукановића, пратио меч на Маракани.

– Немој случајно да ти је више пало на памет да напишеш нешто о Андрејевићу (Дејану, директору нишког Водовода), иначе ћеш да имаш посла са мном. Скрати језик да после не би било касно – упутио је Маринковић претњу новинару и уреднику “Јужних вести” Предрагу Благојевићу, у марту 2014. године.

Крајем јануара 2016. Маринковић се нагодио с Тужилаштвом и признао кривицу, након чега је правоснажно осуђен на годину дана условне затворске казне.

Маринковић се све време позивао на своје политичке везе у Српској напредној странци, наводећи да му је брат Игор Мировић, потпредседник те странке и тадашњи министар за локалну самоуправу, преносили су медији.

Тадашњи градоначелник Ниша и шеф изборног штаба СНС-а, Зоран Перишић, од Маринковића се својевремено ограђивао, тврдећи да су претње „иступ појединца“ и најављивао дисциплински поступак против њега. Међутим, пред локалне изборе 2016. га је представио као кандидата те партије за одборника у Скупштини Града на високом 17. на месту на листи СНС-а „Александар Вучић – Србија побеђује“,

– Кажњен сам за своју непромишљеност и исхитреност. У Скупштини ћу се залагати за добробит свих грађана Ниша и марљивим радом показаћу да је то што сам учинио била само једна емотивна реакција – изјавио је Маринковић за медије.

Бојан Маринковић Бојзи (други ред) као одборник СНС у Скупштини града Ниша; ФОТО: Принтсцреен
Бојан Маринковић Бојзи (други ред) као одборник СНС у Скупштини града Ниша; ФОТО: Принтсцреен
Према причању Нишлија, Маринковић је све до 2013. године, био нерадник и у беспарици, а преко ноћи је постао бизнисмен милионер, запошљава, зида зграде, живи раскалашно, те ведри и облачи овим градом, управо захваљујући рођачким и партијским везама.

Према писању медија, Маринковић је 2019. постао председник нишког ФК Синђелић, а од 2014. до 2016. године био је потпредседник нишког Радничког.

Такође, Бојан Маринковић је учествовао у организовњу прошлогодишњих бакљада у Нишу, које су доживеле крах. Бакљаде са балкона зграда и тераса, почеле су као реакција на лупање у шерпе незадовољних грађана које је узимало све више маха.