Прочитај ми чланак

Караџић: Очигледно да Србија нема бољег од мене!

0

(Блиц)
Први човек српског фудбала Томислав Караџић коначно је мало детаљније појаснио своје ставове о својој евентуалној оставци на место председника Фудбалског савеза Србије и растанку са селектором „орлова“ Синишом Михајловићем.

tomislav-karadzic„Тренутно уопште не размишљам о оставци. Будите сигурни да ћу отићи два дана раније него што треба да одем. Изгледа да Србија тренутно нема бољег, тако да сам ја најмање лоше решење“, рекао је Караџић и додао да на позицији остаје и селектор.

„Михајловић сигурно остаје до краја уговора (до краја мундијалских квалификација). Ми нисмо ‘Ел Дорадо’ па да сваког дана мењамо тренера. Сад и Фергусон да дође (код нас), мало тога би урадио… Истина, није да није било и неких грешака, али све је то због испорбавања великог броја играча. Сада се то смањује и сигуран сам да ћемо спремно дочекати квалификације за ЕП. Биланс се прави на крају и тада ћемо одлучити да ли је Миха прави или не“, рекао је председник ФСС-а.

Упитан да ли осећа одговорност због ситуације у којој се нашао српски фудбал, пре свега резултатској на међународној сцени, Караџић је одговорио у свом стилу:

„Апсолутно се не осећам одговорним. Ја сам одговоран ако Савез дугује пет милиона, па репрезентација не може да оде на неку утакмицу, али нисам фудбалски стручњак и радим оно што је мој део посла. Жао ми је исто, као и свима вама, и слажем се да смо оправдано под ударом критика“, рекао је Караџић.

На питање зашто за „орлове“ не играју играчи попут Жигића, Матића и осталих, први човек ФСС-а каже:

„То је одлука селектора, а он најбоље зна зашто те ствари ради. Било је ситуација да играчи у један ујутро уместо у собама буду на сплавовима и зато селектор не сме да попусти од својих принципа. Наравно да ћемо поразговарати са селектором да видимо шта он мисли, јер је на почетку квалификација изнео став о одласку уколико не одемо у Бразил. Саслушаћемо и шта мисли нација, целокупна јавност, али ако се ја питам, Михајловић треба да остане јер је формирао добар и млад тим“, каже Караџић.