Прочитај ми чланак

КАКВО ЛИЦЕМЕРЈЕ – Надал: Волео бих Новака да видим на гренд слему и без вакцине

0

Рафаел Надал, пети тенисер света који ће ове недеље играти на турниру у Акапулку изразио је жељу да се Новак Ђоковић врати тенису што пре након што српски тенисер изнео став да је спреман да се одрекне трофеја, али да се неће вакцинисати.

Надал признаје да би био срећан да се Новак Ђоковић заигра на гренд-слем турнирима, али само ако би правила земље домаћина дозволила Србину, с обзиром на његову одлуку да се не вакцинише против коронавируса.

„Утицаће на његово наслеђе да ли може да игра или не. Не знам да ли ће то утицати гренд слемове“, рекао је Надал.

Шпанац је ипак истакао да свако мора да живи са својим изборима.

„Свако доноси своје одлуке и мора да живи са њима. У том смислу, надамо се да ће се ситуација са пандемијом у сваком погледу побољшати и да више неће бити смртних случајева.

Надал је додао да ипак волео да види свог великог ривала на највећим турнирима.

„Био он вакцинисан или не, добро би било да Новак поново заигра. Ако Ђоковић може да игра гренд слемове без вакцинације, добродошао је“.

Надал је у претходном периоду више пута истицао да би сви требало да се вакцинишу, а приликом скандала у Аустралији који је приређен Ђоковићу после чега је био депортован, био је на страни локалних власти.

Многи су то протумачили као да му је драго што Новака неће бити у Мелбурну где се на крају окитио рекордном, 21. гренд слем титулом.