• Почетна
  • СПОРТ
  • КАКВА ГРЕШКА: Бајер дао један гол, а победио 2:1! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

КАКВА ГРЕШКА: Бајер дао један гол, а победио 2:1! (ВИДЕО)

0

FK-Bajer-Leverkuzen-FK-Volvsburg

Екипа Леверкузена остварила победу над Хофенхајмом, после једне од највећих грешака у историји фудбала. Кислинг је шутирао главом а лопта је погодила спољни део мреже и увукла се у гол, што су судије признале као погодак

Одигран је при меч деветог кола Бундеслиге, а фаворизовани Бајер из Леверкузена савладао је Хофенхајм у гостима и уписао нова три бода.

Али, овај меч биће упамћен по једној од највећих грешака у фудбалу, јер је Бајер само једном погодио мрежу, а призната су му два гола!

Кастро је извео слободњак у 70. минуту. Кислинг је тукао главом, али лопта је отишла поред гола. Ударила је у рекламу и некако се провукла кроз мрежу. Главни судија и његови помоћници то нису приметили и гол је признат а Бајер је повео са 2:0.

Често се дешава да навијачи па и функционери фудбалских клубова судијски протокол сматрају досадним и беспотребним, али у овом случају се јасно види где је дошло до пропуста. Помоћне судије су дужне да, између осталог, провере мреже пре почетка сваког сусрета и неретко се дешава, додуше највише на утакмицама нижеразредних лига, да се мреже поправљају непосредно пре почетак сусрета.

Ово је најбољи доказ да се ниако не сме ићи резоном “ваљда неће”, посебно када су у питању тако важни моменти и ситуације у којима би сусрети могли да имају потпуно другачији крајњи епилог, као у овом случају.

Било како било у наредних неколико дана челнике Бундеслиге очекује доста посла и размишљања о томе како овај проблем решити, јер је ово дефинитивно један од најнерегуларније завршених сусрета у историји фудбала, а да је при томе све забележено оком камере.

Још једном се намеће питање да ли је потребно увести заустављање игре и после прегледавања снимка доносити одлуке па тек онда настављати сусрет када постоји сумња ове врсте.

Без обзира на све голове за Бајер су, барем према званичним подацима са меча, постогли Сам и Кислинг у 26. и 70. минуту, а треба истаћи и одличну партију везисте Кастра без кога се мрежиа домаћих никако не би затресла с обзиром на чињеницу да је асистирао код оба погодка.

Парови 9. кола:

ПЕТАК:

Хофенхајм – Леверкузен 1:2
(Шиплок 88 – Сам 26, Кислинг 71)

СУБОТА:

Бајерн – Маинц 15:30

Дортмунд – Хановер 15:30

Брауншвајг – Шалке 15:30

Ајнтрахт – Нинберг 15:30

Вердер – Фајбург 15:30

Херта – Мехенгладбах 18:30

НЕДЕЉА:

Хамбургер – Штудгарт 15:30

Аугсбург – Волфзбург 17:30

(Телеграф)