Прочитај ми чланак

ЈОВИЋ ПРЕДВОДИ НАПАД СРБИЈЕ у Русији?

0

Повређени штопер Шалкеа Настасић није у комбинацији за Светско првенство. Из Звезде Радоњић, из Партизана Стојковић.

У квалификацијама су се као главне претње противничким голманима искристалисали Александар Митровић и Александар Пријовић, а у Русији би изненађење требало да представља шпиц Ајнтрахта Лука Јовић. Како сазнајемо, „ударна игла“ тима из Франкфурта се налази на ширем списку Младена Крстајића за светску смотру фудбала и реално је очекивати да се појави на окупљању у Старој Пазови, као и да касније са остатком експедиције крене на завршне припреме у Аустрији.

Занимљиво је да на списку од 35 играча, који ће бар у наредних десетак дана сањати мундијалске снове, није било места за реконвалесцента из редова Шалкеа Матију Настасића. Један од најстандарднијих играча током квалификација се повредио почетком априла, а недавно је најпре директор клуба из Гелзекирхена најавио, па затим и сам играч потврдио, да ће бити спреман за највећа искушења. То очигледно није звучало довољно убедљиво селектору Крстајићу, па се определио за неке друге солуције.

Једна од њих је штопер новог шампиона Русије Немања Пејчиновић, који током квалификација није био у видокругу селектора, али су га добре партије у московском клубу препоручиле за најважнији фудбалски догађај године. Према нашим сазнањима, у конкуренцији за место међу одабраних 23 се налазе по један фудбалер два највећа српска клуба. Из редова Црвене звезде поверење је указано офанзивном везисти Немањи Радоњићу, док је адут Партизана, као и годинама уназад, искусни чувар мреже Владимир Стојковић.

Подмлађивање које је селектор Крстајић најавио подразумева уврштавање на шири списак најмање петорице златних „орлића“ са Новог Зеланда. Шансу за доказивање на најзначајнијој фудбалској сцени вребаће Предраг Рајковић, Марко Грујић, Сергеј Милинковић-Савић, Андрија Живковић и Мијат Гаћиновић.

БЕНФИКА „ОТКРИЛА“ ФЕЈСУ

НА ширем списку Младена Крстајића нема места за Љубомира Фејсу. То је открио његов клуб Бенфика, објавивши имена петорице репрезентативаца из својих редова. На том списку се нашао Андрија Живковић, али не и Фејса, који је последњи меч за репрезентацију одиграо у септембру 2016.