Прочитај ми чланак

Јокић одвео Денвер у полуфинале Запада!

0

Кошаркаши Денвера победили су Јуту у седмој утакмици прве рунде плеј-оф серије резултатом 80:78 и пласирали се у полуфинале доигравања Западне конференције! Последње поене за Нагетсе у финалним тренуцима меча постигао је Никола Јокић!

Утакмица је решена у последњем минуту, српски репрезентативац је на тридесетак секунди до краја постигао диван кош хорогом преко Рудија Гобера при резултату 78:78.

Foto: Tanjug/AP Photo

Јута је имала напад, изгубила је лопту, у контри кошаркаши Денвера нису успели да ставе тачку на дуел, а последњи шут је имао Мајк Конли и то за три поена, међутим лопта је изашла из обруча.

Денвер ће се у наредној рунди плеј-офа састати са Лос Анђелес Клиперсима, који су претходно елиминисали екипу Даласа.

Јокић је био убедљиво најбољи актер утакмице са 30 поена, 14 скокова и 4 асистенције за нешто мање од 39 минута проведених на терену.

Он је добар део последње деонице одиграо са пет личних грешака и успео је да се сачува од евентуалног искључења из игре.

Своје вече није имао Џамал Мареј, који је у последње три утакмице убацио 142 поена за екипу Денвера – у седмом мечу серије је уписао свега 17 поена из 21 шута.

Његов потпуни фокус је био одбрана на Доновану Мичелу, бриљантном кошгетеру Јуте кога је успео да остави на, за њега недовољна, 22 поена.

Тежиште игре је током целог меча било у рекету, а Јокић је имао великог посла против Рудија Гобера који је меч завршио са 19 поена и 18 скокова.

Нагетси су одличан допринос имали од Мајкла Портера који је за нешто више од 17 минута уписао 10 поена и 9 скокова, а запажене роле су имали Тори Крег (7 поена и 7 скокова), те Монте Морис (7 поена, 5 асистенција, 3 скока).

У табору Јуте није било довољно добре подршке за Мичела и Гобера, двоцифрен је био само Џордан Кларксон са 10 поена, Конли је меч завршио са 8 поена, 7 асистенција и 4 скока, док је Џо Инглс имао 7 поена, 8 ухваћених лопти и 5 успешних додавања.

Денвер је поново лоше ушао у меч и дозволио Јути да поведе са 5:0, али је равнотежа убрзо успостављена па је тим тренера Мајка Мелоуна на Јокићевим крилима успео да стекне пет поена вишка после прве деонице.

Резервисти су поново одиграли сјајну ролу у другом кварталу и допринели су томе да противник убаци свега 15 поена.

У другом полувремену је прорадио Мичел, доминирао је трећом четвртином и уз помоћ Гобера вратио разлику на свега пет поена, иако је у једном моменту Денвер имао и вишак од 19 поена.

Финална деоница је донела најпре изједначење па и минимално вођство Јуте после серије од 13:0, да би потом на сцену ступио Јокић, да би у последњих пет минута била виђена велика борба на центарским позицијама.

Гобер је донео изједначење закуцавањем на 78:78, али је потом српски репрезентативац успео га надмудри и из хорога, после неколико успешних пивотирања, погоди за вођство од 80:78.

Денвер је успео да одигра одличну одбрану у последња два напада Јуте, али и да промаши прилику за потврђивање победе, после чега је Конли имао шут за победу.

Срећом по Јокића и његове саиграче, лопта је изашла из обруча и остало је 80:78, што је резултат који Нагетсе води у полуфинале плеј-офа Западне конференције и на дуеле са Лос Анђелес Клиперсима.